07:40 04.11.2017

В Україні немає антипольських настроїв, незважаючи на відмінність в оцінках складного історичного минулого

2 хв читати
В Україні немає антипольських настроїв, незважаючи на відмінність в оцінках складного історичного минулого

У Міністерстві закордонних справ України прокоментували висловлювання глави МЗС Польщі Вітольда Ващиковського щодо посилення перетину кордону антипольські налаштованими українцями.
"Хотіли б підкреслити, що в Україні немає антипольських настроїв, більшість українців абсолютно позитивно ставляться до Польщі, незважаючи на відмінність в оцінках складного історичного минулого. В українському суспільстві є чітке розуміння необхідності подальшого зміцнення співпраці з Польщею як в інтересах двох народів, так і всієї Європи. Підтвердженням цьому є сотні тисяч українців, які зараз проживають в Польщі ", - йдеться в оприлюдненому у п'ятницю ввечері прес-службою МЗС повідомленні.
В інформації підкреслюється, що свого часу Київ з Варшавою досягли розуміння, що історичне примирення можливе за європейським християнським принципом "Прощаємо і просимо вибачення". В українському МЗС переконані, що Україна і Польща повинні йти до примирення шляхом взаємного сприйняття один одного, а не нав'язування своєї точки зору. "Цей принцип польській стороні було запропоновано втілити в практичну площину шляхом підписання і реалізації відповідної дорожньої карти, однак відповідь все ще очікуємо", відзначили дипломати.
Також в міністерстві наголосили на важливості українсько-польського стратегічного партнерства.
"Україна відкрита до співпраці, в тому числі, з історичної проблематики. Впевнені, що ми обопільно в цьому зацікавлені, розуміючи взаємну важливість українсько-польського стратегічного партнерства", - резюмували у зовнішньополітичному відомстві.
Як повідомлялося, 2 листопада міністр закордонних справ Польщі В.Ващіковскій заявив, що його країна починає здійснювати процедури, що мають на меті не допускати до Польщі людей з України, які мають вкрай антипольські погляди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА