13:49 04.11.2017

США запропонували Україні не подавати альтернативну резолюцію щодо миротворчої місії ООН на Донбасі

2 хв читати
США запропонували Україні не подавати альтернативну резолюцію щодо миротворчої місії ООН на Донбасі

США запропонували Україні не вносити конкуруючу резолюцію щодо миротворчої місії ООН на Донбасі у відповідь на російську ініціативу та спробувати досягти домовленості, повідомив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер.

"Україна кілька років тому подала ідею про розміщення миротворчої місії ООН на сході України. Тоді Росія не була готова вивчити це. Коли Росія представила свою ідею у вересні, Україна була готова вийти зі своєю пропозицією... Ми обговорили це і з Україною і сказали: "Давайте не висувати конкуруючу резолюцію, спробуймо розпочати дискусію про принципи, про те, що має робити ефективна миротворча місія. І подивитися, чи можемо ми досягти домовленості", - сказав американський дипломат на брифінгу в п'ятницю у Вашингтоні.

За його словами, нині тривають дискусії про принципи й елементи місії ООН, повідомляє Держдеп.

"Ми обговорюємо принципи й елементи, які мають бути в майбутній резолюції Ради безпеки ООН. І якщо ми зможемо домовитися - це буде найкращий варіант для просування вперед", - пояснив К.Волкер.

За його словами, США, крім Росії та України, проводять дипломатичні дискусії та координацію з Францією і Німеччиною як з партнерами з Нормандського формату, а також Великою Британією і Швецією, які наразі є членами Ради безпеки ООН.

На думку К.Волкера, щоб миротворча місія була ефективна, необхідний контроль над усією територією Донбасу для спостереженням за переміщенням важких озброєнь і для контролю за ділянками російсько-українського кордону.

"Ми намагаємося подивитися, чи можливо створити умови для (розміщення - ІФ) миротворчих сил ООН, щоб контролювати території на сході України. Це дало б змогу відновити довіру між сторонами, принаймні до міжнародних сил ООН, і це створило б можливість для України просунутися вперед в реалізації Мінських угод, зокрема у проведенні виборів, які наразі вони зробити не можуть", - цитує К.Волкера Держдеп.

Спецпредставник також сказав, що 13 листопада відбудеться його третя зустріч з помічником президента РФ Владиславом Сурковим.

"У мене було дві зустрічі з моїм колегою Владиславом Сурковим... Подивимося, чи зможемо ми досягти прогресу. Й у мене буде третя зустріч з ним у Белграді 13 листопада", - додав американський дипломат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА