13:51 04.11.2017

Спецпредставник США Волкер готовий відвідати Луганськ і Донецьк, коли там буде відновлено мир

2 хв читати
Спецпредставник США Волкер готовий відвідати Луганськ і Донецьк, коли там буде відновлено мир

Спеціальний представник державного департаменту США з питань України Курт Волкер повідомив, що готовий відвідати окремі райони Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), коли в цих регіонах буде відновлено мир і безпеку.

"Якщо ми досягнемо безпеки та миру для всіх людей на сході України, російськомовних і україномовних і для всіх інших, і в нас буде реалізація Мінських угод, буде відновлено суверенітет України, я хотів би відвідати і Луганськ, і Донецьк, для того щоб подивитися, що ці території відновлюються", - сказав К.Волкер на брифінгу у Вашингтоні у п'ятницю, повідомляється на сайті Держдепартаменту США.

Він зазначив, що наразі всі рішення на тимчасово окупованих територіях Донбасу ухвалює Росія, тому саме на взаємодії з російською стороною К.Волкер має намір зосередити зусилля.

"Як я сказав, той, хто приймає рішення (в ОРДЛО - ІФ), - це Росія, і я думаю, що мені потрібно спрямувати зусилля США на це - безпосередньо взаємодіяти з РФ", - додав дипломат.

Водночас К.Волкер повідомив, що в питанні надання Україні оборонного озброєння немає зрушень. За його словами, Збройні Сили України перебувають у хорошій формі.

"За останні три роки Україна стикнулася з конфліктом на власній території. Вона виробляє самостійно багато озброєння і виконала велику роботу з відновлення своїх військових сил після 2014 року, коли їх було розбито. Вони були добре відновлені. Вони в хорошій формі", - додав К.Волкер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА