10:59 07.11.2017

Україна може подати заявку на отримання ПДЧ у НАТО у 2020 році - Пристайко

2 хв читати
Україна може подати заявку на отримання ПДЧ у НАТО у 2020 році - Пристайко

У 2020 році, коли Україна в результаті проведених реформ в оборонній сфері досягне стандартів НАТО, може бути подана заявка на отримання Плану дій щодо членства (ПДЧ) в альянсі, заявляє глава місії України при НАТО Вадим Пристайко.

"У цьому процесі є різні підходи, зокрема в тому, коли це краще робити. Чи подавати заявку, коли вже буде результат, наприклад у 2020 році, який ми визначили як етап, коли Україна досягне стандартів НАТО і зможе продемонструвати, наскільки держава зрушила в багатьох напрямах, насамперед в оборонній сфері. Є ідея використовувати саме той момент. Це буде добра нагода сказати: бачите, ми виконали, що обіцяли", - сказав В.Пристайко в інтерв'ю "Урядовому кур'єру", опублікованому у вівторок.

За його словами, цей діалог уже розпочато. "З моменту першої моєї розмови з генеральним секретарем альянсу, коли я передав йому лист від президента України, там ішлося про те, що наше головне політичне завдання - здобути членство в НАТО. Але для того, щоб цього досягти, треба розпочати діалог і отримати План дій щодо членства й виконувати його", - зазначив глава місії.

В.Пристайко також нагадав, що Україна вже десятий рік виконує національні програми співробітництва з НАТО, "які відповідають очікуванням союзників у рамках ПДЧ", і щорічно адаптує програму.

Як повідомлялося, 7 липня президент Петро Порошенко призначив В.Пристайка на посаду глави місії України при НАТО. 27 вересня у зв'язку з цим його було звільнено з посади першого заступника міністра закордонних справ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА