12:24 07.11.2017

Рада не підтримала відставку глави МВС Авакова - "за" 31

2 хв читати
Рада не підтримала відставку глави МВС Авакова - "за" 31

Верховна Рада не підтримала відставку міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

За відповідний проект постанови (№5041) проголосував лише 31 народний депутат (за необхідного мінімуму в 226 голосів).

Зокрема, за відставку А.Авакова проголосували 8 депутатів фракції "БПП", зокрема автор законопроекту Сергій Каплін, тоді як 26 - проти і 38 утрималися. 62 із 81 депутата фракції "Народний фронт" проголосували проти. За відставку глави МВС проголосували 9 депутатів фракції "Самопоміч" (1 утримався) та один депутат фракції "Батьківщина" (3 проти, 4 утрималися).

Народні депутати фракції "Опозиційний блок", а також груп "Відродження" та "Воля народу" переважно не голосували, давши в сумі лише три голоси проти. З 20 депутатів фракції Радикальної партії ніхто не проголосував за відставку А.Авакова, четверо проголосували проти і четверо утрималися. З позафракційних 13 проголосували за відставку глави МВС, 4 - проти, 6 утрималися.

За словами спікера парламенту Андрія Парубія, А.Аваков має достатній авторитет. "Я вважаю, що, голосуючи, ми маємо проголосувати підтримку міністру внутрішніх справ, щоб він і далі міг виконувати свій обов'язок перед українською державою", - сказав А.Парубій перед голосуванням.

Водночас народний депутат Іван Крулько з фракції "Батьківщина" розцінив появу проекту постанови про відставку міністра внутрішніх справ України в залі засідань парламенту, як розбіжності між фракціями "Блок Петра Порошенко" і "Народний фронт".

Як повідомлялося, законопроект №5041 про звільнення А.Авакова з посади міністра внутрішніх справ України зареєстрував у Верховній Раді депутат фракції БПП Сергій Каплін ще в серпні 2016 роки після вбивства поліцейськими чоловіка в смт Криве Озеро (Миколаївська обл.).

У пояснювальній записці до проекту постанови йдеться про масове застосування зброї поліцейськими під час затримань, що є зневагою елементарних прав людини. Крім того, автор документа зазначає, що кількість злочинів після впровадження реформи цій сфері зросла, а розкривається лише кожен десятий.

Питання про відставку А.Авакова порушили після "справи рюкзаків", одним з фігурантів якого є син глави МВС Олександр Аваков.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА