13:26 07.11.2017

Схвалений ВР проект Виборчого кодексу потребує багатьох поправок до другого читання

2 хв читати
Схвалений ВР проект Виборчого кодексу потребує багатьох поправок до другого читання

Прийнятий Верховною Радою за основу проект Виборчого кодексу (законопроект №3112-1) не передбачає низки нововведень, прописаних у чинному законодавстві про вибори, зазначає представник президента України в парламенті Ірина Луценко, й у зв'язку з цим вона виступає за створення робочої групи для підготовки документа до другого читання.

"Виборчий законопроект, який проголосував сьогодні парламент, відстає від тих норм, які вже на сьогодні оновили наше законодавство, починаючи з закону про місцеві вибори, закону про місцеве самоврядування, зокрема, створення територіальних громад, створеного інституту старост", - сказала І.Луценко на брифінгу у вівторок у парламенті.

Вона зазначила, що робота над підготовкою законопроекту до другого читання передбачатиме внесення великої кількості поправок. "Тому скорочена процедура, за яку проголосували депутати, не знаю, чи зможе вирішити питання внесення такої величезної кількості правок", - додала І.Луценко.

Вона також пояснила, що в проекті Виборчого кодексу пропонується внести зміни до процедури виборів президента, що "ніяк не стосується системи виборів до Верховної Ради". Представник президента в парламенті вважає за доцільне створити робочу групу щодо поправок, які приведуть текст законопроекту у відповідність до прописаних нововведень у чинному законодавстві.

"Щоб така робоча група дала можливість народним депутатам при скороченому режимі опрацювати цей законопроект", - сказала І.Луценко.

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, проект Виборчого кодексу України №3112-1 авторства групи народних депутатів на чолі зі спікером парламенту Андрієм Парубієм було зареєстровано в жовтні 2015 року. У вівторок парламент 226 голосами підтримав його в першому читанні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА