11:12 08.11.2017

У "Батьківщині" заявляють, що в законопроекті про деокупацію немає норми про розрив дипвідносин із РФ

3 хв читати
У "Батьківщині" заявляють, що в законопроекті про деокупацію немає норми про розрив дипвідносин із РФ

 У законопроекті про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях немає норми про розрив дипломатичних відносин України з Російською Федерацією, заявляє заступник керівника фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв.

"Немає цієї норми", - сказав С.Соболєв журналістам, відповідаючи на запитання, чи передбачає законопроект про деокупацію Донбасу розрив дипломатичних відносин із Російською Федерацією.

Напередодні російська газета "КоммерсанЪ" повідомила, що в законопроект щодо забезпечення суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донбасу, який Верховна Рада готує до другого читання, може бути внесено пункт про розрив дипломатичних відносин з Росією. За даними газети, таку поправку вніс депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Вінник.

"У законі про реінтеграцію Донбасу, який у другому читанні має розглядати Рада, Росію буде визнано країною-агресором - сподіваюся, голоси під це наберуться. І зберігати після цього дипвідносини - це вже буде злочином з боку українського МЗС. Ці відносини і так вже фактично розірвані. Послів немає, у посольствах працюють дипломати не першого рангу. Нам необхідно зафіксувати цей розрив на законодавчому рівні ", - цитує газета І.Вінника.

Як повідомлялося, комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони готує до другого читання законопроект №7163 про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях.

Народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Олексій Гончаренко повідомив журналістам у кулуарах парламенту, що цей законопроект стосується передусім ситуації на Донбасі.

"Рішення про дипломатичні відносини з Російською Федерацією - це окреме рішення, яке ми можемо приймати І потрібно десять разів його зважити, тому що якщо ми розриваємо дипломатичні відносини з РФ, як це позначиться на Мінському процесі, на захисті українців, які перебувають на території РФ... Там багато українців, які потребують допомоги... Як це позначиться на тих тисяч українців, які продовжують працювати у РФ, подобається нам це чи ні", - сказав О. Гончаренко.

"Я не підтримують це (внесення такої правки до закону про деокупацію - ІФ). По-перше, я не розумію, як одне пов'язане з іншим, кожен документ має деяку логіку... Я вважаю, це що різні речі, які мають бути вирішені різними актами ВР", - сказав нардеп.

Член фракції БПП, голова підкомітету з питань міжпарламентських зв'язків, двосторонніх та багатосторонніх відносин парламентського комітету із закордонних справ Володимир Ар'єв заявив, що розрив дипломатичних відносин з Росією не є компетенцією Верховної Ради України.

"Дипломатичні відносини з різними країнами - це не компетенція Верховної Ради. Це компетенція уряду. Будь-які рішення Ради щодо дипвідносин не матимуть безпосереднього дії", - цитує В.Ар'єва інтернет-видання "Обозреватель".

За словами депутата, навіть у разі ухвалення парламентом постанови про розрив дипвідносин з РФ воно матиме виключно рекомендаційний характер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА