11:37 08.11.2017

Вінник заявляє, що не вносив поправки про розрив дипвідносин із РФ до законопроекту щодо Донбасу

2 хв читати
Вінник заявляє, що не вносив поправки про розрив дипвідносин із РФ до законопроекту щодо Донбасу

 Нардеп від фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Вінник не вносив до законопроекту про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях поправки про розрив дипломатичних відносин України з Російською Федерацією, але має намір запропонувати в прикінцевих положеннях законопроекту зобов'язати Кабмін привести вітчизняне законодавство у відповідність з практикою міжнародного права.

"У прикінцевих положеннях я запропоную комітету звернути увагу на те, що виконавча гілка влади - Кабінет Міністрів - зобов'язана буде привести наше законодавство, наші правовідносини і дипломатичні відносини з країною-агресором до практики міжнародного права і його застосування, а саме - розрив дипломатичних відносин і відповідно - розглянути можливість залучення якоїсь третьої сторони для здійснення окремих представницьких функцій України в РФ, яку буде визнано країною-агресором", - заявив парламентарій у середу вранці в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна".

На уточнювальне запитання, чи подано вже відповідну поправку до другого читання законопроекту, він відповів: "Ні, я маю намір звернути на це увагу".

Напередодні російська газета "КоммерсантЇ" повідомила, що до законопроекту щодо забезпечення суверенітету України над тимчасово окупованими територіями Донбасу, який Верховна Рада готує до другого читання, може бути внесений пункт про розрив дипломатичних відносин з Росією. За даними газети, таку поправку вніс депутат з фракції "Блок Петра Порошенка" Іван Вінник.

"У законі про реінтеграцію Донбасу, який у другому читанні має розглядати Рада, Росію буде визнано країною-агресором - сподіваюся, голоси під це наберуться. І зберігати після цього дипвідносини - це вже буде злочином з боку українського МЗС. Ці відносини і так вже фактично розірвані. Послів немає, в посольствах працюють дипломати не першого рангу. Нам необхідно зафіксувати цей розрив на законодавчому рівні ", - цитує газета І.Вінника.

Член фракції БПП, голова підкомітету з питань міжпарламентських зв'язків, двосторонніх та багатосторонніх відносин парламентського комітету із закордонних справ Володимир Ар'єв заявив, що розрив дипломатичних відносин з Росією не є компетенцією Верховної Ради України.

"Дипломатичні відносини з різними країнами - це не компетенція Верховної Ради. Це компетенція уряду. Будь-які рішення Ради щодо дипвідносин не матимуть безпосередньої дії", - цитує В.Ар'єва інтернет-видання "Обозреватель".

За словами депутата, навіть у разі ухвалення парламентом постанови про розрив дипвідносин з РФ вона матиме виключно рекомендаційний характер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА