07:18 09.11.2017

Посла Сербії в Україні викликали на консультації до Белграда

2 хв читати

Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич викликала в середу на консультації посла в Києві Раді Булатовича з поточних питань відносин з Україною, повідомляється на офіційному сайті МЗС Сербії.

"Як відомо, Сербія неодноразово заявляла, що з початку кризи в Україні вона поважає територіальну цілісність України, що також підтвердилося під час головування Сербії в ОБСЄ. Крім того, Сербія зробила ряд конкретних кроків у переслідуванні сербських громадян, які воюють за кордоном, включаючи Україну, чим продемонструвала прихильність дотриманню своїх міжнародно-правових зобов'язань", - зазначається на сайті сербського зовнішньополітичного відомства.

При цьому Дачич нагадала, що українські найманці брали участь у злочинах, скоєних хорватськими силами проти сербського народу в Хорватії, які Україна, на відміну від Сербії, ніколи не засуджувала.

"Метою дипломатичних місій в зарубіжних країнах має стати поліпшення двосторонніх відносин між державами ... Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич обговорить з послом Булатовичем подальшу діяльність, пов'язану з відносинами з Україною, в найближчі дні", - підкреслюється в повідомленні.

При цьому в МЗС Сербії відзначають, що Сербія як і раніше прихильна встановлення хороших відносин з Україною на принципах взаємної поваги і не дозволить принести їх в жертву "міжнародних відносин, які не мають нічого спільного з Сербією".

Раніше міністерство закордонних справ Сербії засудило критичні висловлювання посла України в Белграді Олександра Олександровича щодо російсько-сербських відносин і його заяву про участь сербських найманців у конфлікті на сході України. Після цього міністр закордонних справ України Павло Клімкін викликав Олександровича для консультацій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА