16:17 09.11.2017

Ветування Угорщиною засідання комісії Україна-НАТО не вплине на співпрацю Києва з Альянсом

2 хв читати
Ветування Угорщиною засідання комісії Україна-НАТО не вплине на співпрацю Києва з Альянсом

Ветування Угорщиною засідання комісії Україна-НАТО в грудні не означає призупинення співпраці Києва з Альянсом, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе.

"Це в жодному разі не означає припинення або призупинення співпраці України з НАТО. Ми маємо розуміти, що так, була така позиція висловлена окремим міністром, який представляє Угорщину, і якщо не відбудеться зараз, найближчим часом, одне засідання комісії на рівні міністрів, то це не означає, що майбутні засідання також не відбудуться", - сказала вона в коментарі агентству в четвер.

І.Климпуш-Цинцадзе зазначила, що це є "неприємною ситуацією", коли питання, питання, по суті, двосторонніх відносин і питання, які взагалі не стосуються порядку денного співпраці України з НАТО, "намагаються винести на багатосторонній формат і перешкоджати проведенню зустрічі на високому рівні".

"Абсолютно всі наші програми взаємодії, всі наші програми співпраці, всі проекти, трастові фонди, всі партнерські програми, які ми маємо, вони в жодному разі не страждають від цієї позиції або від цієї заяви", - наголосила віце-прем'єр.

Відповідаючи на запитання про реакцію офіційного Києва на позицію угорської сторони, І.Климпуш-Цинцадзе зазначила, що відбувається велика та серйозна робота в різних форматах.

"Ми намагаємося інформувати і угорську сторону, і всі інші країни-партнери про деталі нашого закону про освіту, і саме тому разом із міністром освіти ми проводили у Брюсселі зустріч із послами країн ЄС... Ця робота надалі триватиме, і ми розуміємо, що немає бажання ні у кого з країн-членів або країн-партнерів реально ескалувати це питання і якимсь чином проектувати його на відносини між Україною з Альянсом або між Україною з ЄС", - поінформувала віце-прем'єр.

Як повідомлялося, 27 жовтня Угорщина заблокувала засідання комісії Україна-НАТО в грудні 2017 року.

"Угорщина не може підтримати інтеграційні прагнення України, тому вона наклала вето на скликання саміту НАТО-Україна в грудні", - заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Міністр нагадав, що після ухвалення Верховною Радою закону "Про освіту" Угорщина дала обіцянку, що угорська дипломатія використає всі інструменти, щоб перешкоджати євроінтеграційним прагненням України.

Наразі немає можливості обійти угорське вето, оскільки для скликання комісії Україна-НАТО потрібне одноголосне голосування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА