18:14 10.11.2017

Власник Smart Energy Новинський розцінює обшуки в компанії як тиск на опозицію

2 хв читати
Власник Smart Energy Новинський розцінює обшуки в компанії як тиск на опозицію

Обшуки в п'ятницю в офісах компанії Smart Energy і за місцем проживання її менеджерів проводяться за надуманими мотивами з метою в черговий раз натиснути на опозицію, прокоментував їх власник "Смарт-холдингу" народний депутат від Опозиційного блоку Вадим Новинський.

"Таким чином намагаються якось вплинути на мене як на політика. Крім того, це тиск на опозицію. Плюс до всього, це ще один спосіб влаштувати економічне рейдерство на підприємствах, де я є акціонером", - сказав він у кулуарах парламенту.

Народний депутат заявив, що всі його компанії дотримуються закону і є прозорими, тому "боятися нема чого".

За його словами, представники податкової міліції перебувають в офісах Smart Energy за "абсолютно надуманими мотивами". В.Новинський додав, що інші його компанії також схильні до "величезного репресивного тиску" з боку інших правоохоронних органів: СБУ, Генпрокуратури та МВС.

Наприкінці вересня цього року Smart Energy заявила про тиск на неї з боку Державної фіскальної служби, яка вбачає ознаки фіктивності у компаній групи, а вранці 10 листопада прес-секретар "Смарт-холдингу" Євген Загорулько повідомив про обшуки у цій справі в офісах Smart Energy і квартирах її менеджерів по всій країні. За його словами, такі дії правоохоронців блокують господарську діяльність компанії.

"Смарт Енерджі" – управляюча компанія в складі групи "Смарт-холдинг" В.Новинського, відповідає за розвиток проектів у сфері видобутку вуглеводнів та альтернативної енергетики.

До нафтогазового напряму групи входить британська компанія з активами в Україні Regal Petroleum, а також газодобувні компанії ПрАТ "Укргазвидобуток" і ТОВ "Пром-Енерго Продукт".

Група компаній Smart Energy за січень-червень 2017 року збільшила добове виробництво вуглеводнів на 20% (на 806 барелів нафтового еквівалента, boe) - до 4,769 тис. вoe. Компанії групи видобули 102,7 млн куб.м. газу і 7,7 тис. тонн конденсату, а також 1,8 тис. тонн скрапленого газу марки пропан-бутан автомобільний.

Крім цього, 5 жовтня 2017 року було затримано директора ПрАТ "Укргазвидобуток" Вадима Мохова. Йому інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 240 (незаконний видобуток) і ч.5 ст.191 (привласнення майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА