19:20 13.11.2017

Transparency International закликає владу України захистити антикорупційних активістів від насильства

1 хв читати

Міжнародна антикорупційна організація Transparency International та її українське представництво закликають українську владу захистити від нападів антикорупційних активістів.

"Протягом останніх кількох місяців побили двох антикорупційних активістів з Харкова, які проводять розслідування спільно з Transparency International Україна; вони вважають, що це пов'язано з їхньою роботою. Такі повідомлення надходили і від активістів із Полтави та Одеси, а також від журналістів-розслідувачів з Києва", - йдеться в заяві на сайті Transparency International Україна.

Крім того, в організації зазначають, що стали мішенню інформаційної атаки через свою роботу, пов'язану "з поверненням активів, які, як вважається, вкрав колишній президент Віктор Янукович".

"Ці постійні переслідування громадянського суспільства і несподівані, і невиправдані. Громадяни України заплатили високу ціну за можливість позбавити свою державу корупції. Вони вийшли на вулиці, щоб протестувати проти корупції, і багатьох з них убили. Влада має вжити заходів, щоб захистити антикорупційних активістів і підтримати їхню боротьбу проти корупції", - наголосила голова правління Transparency International Делія Феррейра Рубіо.

Вона зазначила, що президент України і парламент не скасували нормативні вимоги, які сприятимуть подальшому насильству проти антикорупційних активістів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА