12:24 14.11.2017

У комітеті домовилися відмовитися від згадки про розрив дипвідносин з РФ у законопроекті стосовно Донбасу - Вінник

2 хв читати
У комітеті домовилися відмовитися від згадки про розрив дипвідносин з РФ у законопроекті стосовно Донбасу - Вінник

У парламентському комітеті з питань національної безпеки та оборони домовилися відмовитися від згадки в законопроекті стосовно Донбасу (№7163) про розрив дипломатичних відносин з РФ, формально комітет рішення поки що не ухвалив, заявив його секретар Іван Вінник (фракція "Блок Петра Порошенка").

"Ми консенсусно узгодили, що це (питання розриву дипвідносин - ІФ) - повноваження виключно виконавчої гілки влади. Щоб зберегти чіткий розподіл і незалежність гілок влади ... ми не говоритимемо виконавчій владі, як їй виконувати закон. Закон надасть РФ статус агресора. За таких умов очевидно, що дипломатичні відносини виконавча влада розірве на виконання цього закону. Ми вирішили - не будемо Кабміну про це говорити", - сказав І.Вінник журналістам у вівторок, відповідаючи на запитання, чи збереглася в законопроекті поправка щодо розриву дипвідносин з РФ.

За його словами, робоча група і підкомітет підготували компромісні положення законопроекту до другого читання.

"Компромісний текст (законопроекту - ІФ) можуть підтримати п'ять фракцій парламенту. Цей текст учора з'явився. Ми його направили фракціям, суб'єкту права законодавчої ініціативи - президенту", - пояснив народний депутат.

Водночас він зазначив, що формально комітет іще не ухвалив рішення щодо поправок до другого читання законопроекту.

"Комітет іще формально не збирався стосовно поправок. Засідання відбудеться в середу. Ми маємо попередньо узгоджений текст до другого читання", - пояснив нардеп.

При цьому він додав, що поправка про зобов'язання Кабінету Міністрів розірвати дипвідносини з РФ може бути винесена на голосування в сесійній залі, якщо автори на цьому наполягатимуть.

Раніше голова парламенту Андрій Парубій заявив, що долю поправки про розрив дипвідносин з РФ у законопроекті про забезпечення суверенітету України на Донбасі визначать народні депутати в сесійній залі Верховної Ради в четвер, 16 листопада.

"Ця правка, яка стосується дипломатичних відносин, є серед тих правок, які внесено на комітет, до Верховної Ради. І вже в четвер, якщо ми розглядатимемо (законопроект - ІФ), відповідно, Верховна Рада ухвалить своє рішення", - сказав він на брифінгу в Києві 13 листопада.

При цьому спікер нагадав, що в середу, 15 листопада, профільний комітет ВР розгляне поправки до цього законопроекту, і якщо встигне підготувати рішення, то в четвер народні депутати в сесійній залі можуть розглянути цю ініціативу в другому читанні та в цілому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА