20:55 14.11.2017

Глава МЗС України подякував Третій комітет Генасамблеї ООН за підтримку резолюції по Криму

1 хв читати
Глава МЗС України подякував Третій комітет Генасамблеї ООН за підтримку резолюції по Криму

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін подякував Третій комітет Генеральної асамблеї ООН за підтримку резолюції щодо порушень прав людини в окупованому Росією Криму.
"Резолюція сильніше - голосів більше. Дякую всім за роботу і підтримку. Разом працюємо далі. #CrimeaIsUkraine", - написав він на своїй сторінці в мікроблозі Твіттер у вівторок.
Раніше в цей день Третій комітет Генеральної асамблеї ООН підтримав резолюцію "Положення в області прав людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь" (A / C.3 / 72 / L.42), ініційовану українською делегацією.
Резолюція, зокрема, закликає Росію вжити всіх необхідних заходів, щоб негайно покласти край порушенням і утискам прав людини відносно жителів Криму, а також поважати закони, що діють в Україні, і скасувати закони, введені в Криму Російською Федерацією, що дозволяють здійснювати примусове виселення і конфіскацію приватної власності в Криму в порушення застосованих норм міжнародного права.
Згідно з резолюцією, Третій комітет Генасамблеї ООН також засуджує незаконне встановлення РФ законів, юрисдикції і управління в окупованому Криму і вимагає, щоб Росія дотримувалася зобов'язання за міжнародним правом щодо поваги законів, що діяли в Криму до окупації;
Також документ закликає РФ негайно скасувати рішення про оголошення Меджлісу кримськотатарського народу екстремістською організацією і заборону його діяльності, а також забезпечити доступність освіти українською і кримськотатарською мовами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА