08:29 15.11.2017

Українська парламентська делегація в ПАРЄ обговорила з послами країн-членів РЄ ситуацію на Донбасі і в Криму

2 хв читати

Українська парламентська делегація в Парламентській асамблеї Ради Європи зустрілася з дипломатичним корпусом - послами країн-членів Ради і обговорила, зокрема, питання звільнення заручників в Криму і миротворчої місії на Донбасі, повідомляє представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.
"Я ... виступила за синхронізацію наших зусиль щодо збереження та захисту фундаментальних принципів РЄ. Ми виступаємо за те, щоб РФ повернулася в міжнародне правове поле і почала, нарешті, виконувати свої зобов'язання", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook.
"Зростає число заручників - на сьогодні 157 українців незаконно утримуються в ОРДЛО, десятки в РФ. Протягом 14 місяців немає ніякого прогресу в питанні звільнення бранців. Закликала міжнародних партнерів використовувати всі посередницькі зусилля для звільнення, як Туреччина, яка сприяла звільненню кримських татар Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза", - розповіла вона.
Також, за словами першого віце-спікера, сторони обговорили питання миротворчого контингенту на Донбасі. "Гібридні пропозиції РФ про "місії з охорони місії на лінії зіткнення"є абсолютно неприйнятними. Миротворці повинні бути присутніми на всій тимчасово окупованій території, включаючи неконтрольовану ділянку російсько-українського кордону. Ми очікуємо в цьому питанні підтримки наших партнерів-членів ООН і РЄ", - написала І.Геращенко.
Також, за словами політика, вона закликала приділяти особливу увагу проблемі порушення фундаментальних прав людини в окупованих Криму та Донбасі.
За словами І.Геращенко, зустріч була особливо актуальною напередодні січневої сесії Ради Європи, "яка обіцяє бути важкою" в зв'язку з планами РФ повертатися в ПАРЄ "без виконання будь-яких передумов".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА