13:05 15.11.2017

Врегулювання на Донбасі, робота антикорупційних органів і ситуація в енергетиці обговорювалися на зустрічі з Мітчеллом у Києві - Гопко

2 хв читати
Врегулювання на Донбасі, робота антикорупційних органів і ситуація в енергетиці обговорювалися на зустрічі з Мітчеллом у Києві - Гопко

Народний депутат, голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко розповіла, що на зустрічі з помічником держсекретаря США у справах Європи та Євразії Вессом Мітчеллом у Києві обговорювалися питання діяльності антикорупційних органів в Україні, мирне врегулювання ситуації на сході України, реформування НАК "Нафтогаз України" і проблема "Північного потоку-2".

Як розповіла нардеп агентству "Інтерфакс-Україна", зустріч із помічником держсекретаря США відбулася в Києві ввечері у вівторок, 14 листопада.

"Ми обговорювали питання мирного врегулювання ситуації на сході України, діяльність, якою займається Курт Волкер (спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер - ІФ). Що для України важливо побачити якісь конкретні результати, враховуючи, що обстріли тривають, і в українському суспільстві давно вже є бажання бачити якийсь прогрес у міжнародних зусиллях", - розповіла вона агентству "Інтерфакс-Україна".

Г.Гопко зазначила, що В.Мітчелл розпитував про ситуацію на сході України.

Також, за її словами, на зустрічі говорили про те, що антикорупційні інституції в Україні мають бути незалежними та мати фінансову можливість ефективно працювати. Обговорювалися питання боротьби з корупцією, стан справ із реформами в Україні.

"Я порушувала ці питання (антикорупційної діяльності - ІФ), також про ситуацію з НАЗК, яка була (звинувачення в корупції керівництва НАЗК - ІФ)... питання зміцнення цих інституцій, їхньої політичної незалежності. Ми бачимо різні спроби селективного підходу (у перевірці електронних декларацій - ІФ) через різний політичний вплив", - сказала політик.

Нардеп наголосила, що важливо не допустити вибіркового підходу Національного агентства з питань запобігання корупції під час перевірки е-декларацій, а також запустити автоматизовану систему їх перевірки.

"Ми говорили про те, що для України надзвичайно важливо закріпити (незалежність - ІФ) цих інституцій", - додала Г.Гопко.

"Плюс говорили про питання енергетики. Реформу "Нафтогазу", "Північний потік-2" - щоб монополія Російської Федерації на ринку ЄС в обхід України, це забирає важливий важіль мирного врегулювання", - повідомила вона.

За словами Г.Гопко, зустріч із В.Мітчеллом відбулася у форматі вечері, однак вона не уточнила, хто, окрім неї, з українських політиків або громадських діячів був на заході.

Водночас, як повідомляється на сайті партії "Народний фронт", лідер політичної сили Арсеній Яценюк у вівторок також зустрівся з В.Мітчеллом.

"Ціную слова Весса Мітчелла про те, що співпраця з Україною належатиме до його найвищих пріоритетів, і вдячний за запевнення в готовності надати нового поштовху для якнайдіяльнішого залучення уряду Сполучених Штатів до процесів змін у нашій країні, захисту нашої незалежності, безпеки і підтримки європейського курсу", - наводить слова А.Яценюка прес-служба партії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА