17:47 15.11.2017

ВР у четвер не зможе розглядати законопроект щодо забезпечення суверенітету на Донбасі - немає рішення профільного комітету

2 хв читати
ВР у четвер не зможе розглядати законопроект щодо забезпечення суверенітету на Донбасі - немає рішення профільного комітету

Верховна Рада України в четвер, 16 листопада, не розглядатиме в другому читанні законопроект (№7163) про державну політику щодо забезпечення державного суверенітету над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в профільному парламентському комітеті з питань національної безпеки та оборони на засіданні в середу не вдалося знайти консенсус щодо деяких положень законопроекту, запропонованих до другого читання.

Зокрема, не вдалося сформувати позицію комітету щодо редакції статті 10, в якій визначаються заходи, які можуть здійснювати військові формування та інші особи, залучені для забезпечення інтересів національної безпеки в Донецькій і Луганській областях щодо забезпечення територіальної цілісності України.

Комітет доручив робочій групі напрацювати текст, який відображатиме умови, повноваження і територію застосування цих заходів.

У результаті голова комітету Сергій Пашинський (фракція "Народний фронт") повідомив, що збере додаткове засідання комітету для того, щоб розглянути відповідні напрацювання редакції статті 10.

Крім того, члени комітету мають сформулювати остаточну редакцію низки інших положень цього законопроекту.

На запитання агентства "Інтерфакс-Україна", чи означає це, що в четвер, 16 листопада, документ не буде винесено до сесійної зали, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Ірина Фріз відповіла: "Так, це означає, що не буде".

У свою чергу секретар комітету з питань національної безпеки та оборони Іван Вінник (фракція "БПП") після засідання комітету в коментарі журналістам зазначив, що цей законопроект буде розглянуто в сесійній залі вже наступного пленарного тижня - в грудні.

Він додав, що комітет збереться ще на одне засідання для того, щоб "остаточно прийняти редакцію статті 10 в частині повноважень, термінів та умов застосування спеціальних заходів" щодо забезпечення національної безпеки та оборони на Донбасі.

Для того, щоб законопроект був винесений до сесійної зали для розгляду, в другому читанні потрібен висновок комітету стосовно документа, а також мають бути розглянуті всі поправки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА