11:40 16.11.2017

ЄС має намір вивчити закон про скасування конкурсів для відбору голів місцевих адміністрацій - Мінгареллі

2 хв читати

Голова Представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі заявляє, що Європейський Союз має намір детально вивчити ухвалений Верховною Радою закон про скасування конкурсів для відбору голів місцевих адміністрацій.

"Нам усе ще необхідно вивчити цей новий закон, але для нас очевидно, що люди на кшталт голів місцевих адміністрацій мають набиратися на основі їхньої компетенції, і ми сподіваємося, що так і буде надалі", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер в Києві.

Х.Мінгареллі зазначив, що цей закон буде детально вивчено.

Як повідомлялося, 9 листопада Верховна Рада ухвалила закон, яким із категорії держслужбовців виведено голів місцевих адміністрацій та їхніх заступників (№7126).

Документ, зокрема, передбачає зміни до закону про державну службу, згідно з якими посади голів місцевих державних адміністрацій, їхніх заступників не належатимуть до категорії держслужби. Таким чином, закон України "Про державну службу" не поширюватиметься на голів місцевих держадміністрацій та їхніх заступників.

Водночас ухвалений у цілому парламентом законопроект передбачає, що до категорій посад державної служби належатимуть керівники та заступники структурних підрозділів місцевих держадміністрацій, апаратів місцевих адміністрацій.

При цьому, згідно з ухваленими змінами до закону "Про державну службу", ст. 91 "Особливості проходження державної служби в окремих державних органах" поширюватиметься на керівників центральних органів виконавчої влади, які не є членами Кабінету Міністрів, а також на їхніх заступників.

Крім того, ці зміни передбачають, що керівників центральних органів виконавчої влади, що не є членами Кабміну, та їхніх заступників призначатиме на посаду і звільнятиме Кабмін у порядку, передбаченому законодавством.

Цими змінами зі ст. 91 також вилучено норму про те, що голів місцевих державних адміністрацій призначає і звільняє президент за поданням уряду, а пропозиції щодо кандидатур на ці посади вносить до Кабміну комісія за результатами конкурсного відбору.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА