13:34 16.11.2017

ВР не підтримає введення миротворців на Донбас, якщо у складі місії будуть представники РФ - І.Геращенко

2 хв читати

Верховна Рада не проголосує за направлення запиту про введення миротворчого контингенту ООН на Донбас, якщо мандат місії допускатиме участь у ній представників Російської Федерації, заявляє перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Згідно з принципами законодавства, запит на введення миротворчої місії має давати український парламент. Я хочу одразу сказати, що ми не отримаємо голосу українського парламенту, якщо в цьому мандаті не буде виписана ключова позиція - там не може бути росіян. Тому що росіяни - представники країни-агресора. Представники всіх інших країн, дружніх, сусідніх, звичайно, можуть бути в миротворчій місії", - сказала І.Геращенко журналістам у Києві в четвер, відповідаючи на запитання про можливість участі в миротворчій місії представників Білорусі.

Вона також зазначила, що Україна апелюватиме до Білорусі щодо необхідності дотримуватися нейтральної позиції в питаннях агресії РФ проти України.

У контексті голосування Білорусі проти резолюції щодо Криму на Третьому комітеті Генасамблеї ООН І.Геращенко заявила: "Білорусь нині претендує на свою миротворчу історію. Білорусь претендує на те, що у неї є нейтральний майданчик для проведення мирних переговорів із врегулювання ситуації на Донбасі. Очевидно, що нейтральність має дещо інше забарвлення, ніж голосувати проти резолюції щодо порушення прав українців, кримських татар в окупованому Криму".

Вона зазначила, що країни, які претендують на нейтральність, мають це демонструвати також і під час важливих голосувань на міжнародних майданчиках.

І.Геращенко додала, що Україна очікує від Білорусі, Казахстану та інших країн колишнього СРСР нейтральності. "Ми апелюватимемо, зокрема до Білорусі, що нейтральність - це нейтральність, а не позиція жити за московським часом", - сказала перший віце-спікер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА