13:25 17.11.2017

Росія хоче зробити на Донбасі черговий заморожений конфлікт - Кучма

1 хв читати
Росія хоче зробити на Донбасі черговий заморожений конфлікт - Кучма

Другий президент України (1994-2005), представник України в Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі (ТКГ) Леонід Кучма вважає, що Росія має намір зробити на Донбасі заморожений конфлікт.

"Те, що пропонує Росія на лінії зіткнення, - це зробити новий кордон з Україною. І зробити щось на кшталт Придністров'я, знову один із заморожених конфліктів, але це буде набагато гірше, тому що Придністров'я не має кордону з Росією", - сказав він журналістам у п'ятницю в Києві.

За словами Л.Кучми, зустріч помічника президента Росії Владислава Суркова та спецпредставника США з питань України Курта Волкера не дала результатів. "29 пунктів запропонували США, три пункти Росія готова прийняти, і те, що він (В. Сурков - ІФ) говорить, "три - це не нуль" - то це нуль", - вважає він.

Л.Кучма зазначив, що наразі не бачить перспективи вирішення конфлікту на Донбасі. "Такими вчинками, які відбуваються, шансів домогтися миру в цьому регіоні немає", - додав він.

Представник України в ТКГ також зазначив, що українська позиція має бути незмінна - миротворчі війська повинні бути присутні на всій території України, зокрема й на українсько-російському кордоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА