15:50 17.11.2017

З України намагаються депортувати групу грузинських громадян - "Рух нових сил"

2 хв читати

У міжнародному аеропорту "Київ" (Жуляни) лідер партії "Рух нових сил", екс-глава Одеської обладміністрації та екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі намагається перешкодити депортації з України групи грузинських громадян.

"Наживо з аеропорту "Жуляни", звідки хочуть незаконно депортувати чергових двох грузин, яких кілька годин тому викрали в Києві", - повідомляє партія "Рух нових сил" на сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

У свою чергу М.Саакашвілі на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав, що, за його інформацією, викрадених грузинів утримують у ВІП-терміналі аеропорту Жуляни.

"Я закликаю Державіарух України (Державну авіаційну службу України - ІФ) і грузинську диспетчерську службу не давати дозвіл на проліт наступного борту з аеропорту "Жуляни", оскільки там перебувають незаконно викрадені за злочинною змовою влади", - написав він на своїй сторінці.

За його словами, серед затриманих - грузинський тележурналіст, якого раніше цього дня відвезли з його будинку. "Сорок хвилин тому з дому в Києві викрали грузинського журналіста, співробітника одного з найпопулярніших грузинських телеканалів, у нього була акредитація і всі документи для перебування в Україні. Його закували в наручники, надягли мішок на голову і відвезли в невідомому напрямку", - написав він на Facebook

Також М.Саакашвілі повідомив, що в Києві було затримано добровольця АТО Вано Надірадзе.

У свою чергу чрен партії "Рух нових сил", позафракційний народний депутат Юрій Дерев'янко повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що в п'ятницю було затримано чотирьох грузинських громадян.

"Щойно в центрі Києва невідомі затримали і відвезли в невідомому напрямку грузинського добровольця АТО Вано Надирадзе. Також сьогодні вранці невідомі викрали з квартири двох грузинських журналістів та охоронця", - повідомив він.

У коментарі інтернет-виданню "Українська правда" Ю.Деревянко уточнив, що затриманих громадян Грузії Вано Надирадзе, Тамаза Шавшішвілі, Зураба Цинцадзе і Мамуку Абшідзе привезли до аеропорту "Києва", щоб видворити за межі країни.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" очевидці, які перебувають в аеропорту "Київ", М.Саакашвілі, а також народний депутат Семен Семенченко (фракція "Самопоміч") в супроводі близько 15 осіб приїхали до аеропорту, вимагали зупинити депортацію своїх соратників і намагалися пройти до ВІП-термінала, у них сталася суперечка з представниками адміністрації аеропорту, прикордонниками і митниками.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єврейська конфедерація України закликала Верховну Раду визнати ХАМАС терористичною організацією

Звання "Почесний громадянин Києва" присвоєно Валерію Залужному та Ліні Костенко - Кличко

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА