12:51 20.11.2017

У ВР очікують розгляду законопроекту щодо продовження до 2019 року термінів розслідування прокуратурою справ, підслідних ДБР

2 хв читати
У ВР очікують розгляду законопроекту щодо продовження до 2019 року термінів розслідування прокуратурою справ, підслідних ДБР

Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендував народним депутатам прийняти за основу і в цілому законопроект, який продовжує повноваження прокуратури щодо досудового розслідування кримінальних проваджень, підслідних Державному бюро розслідувань (ДБР).

"Комітет... рекомендує Верховній Раді прийняти за основу та в цілому законопроект щодо продовження слідчими органами прокуратури досудового розслідування кримінальних проваджень", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті українського парламенту в понеділок.

Законопроект (№7278) про внесення змін до прикінцевих положень Кримінального процесуального кодексу, яким пропонують продовжити термін до запуску ДБР, але не пізніше за 1 січня 2019 року, протягом якого прокуратура зможе здійснювати досудове розслідування кримінальних проваджень, підслідних ДБР, був зареєстрований у парламенті 10 листопада 2017 року.

Комітет надав свої висновки 15 листопада, проте народні депутати не включили його до порядку денного на сесії на пленарному засіданні 16 листопада.

"Таким чином, з 20 листопада 2017 року слідчі органів прокуратури матимуть право тільки продовжувати досудові розслідування та втрачають повноваження щодо здійснення досудового розслідування кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 216 КПК, скоєних після цієї дати, а ці функції повинні перейти до ДБР, яке досі не розпочало своєї діяльності", - йдеться в повідомленні на сайті Верховної Ради.

Водночас член профільного комітету Антон Геращенко в ефірі каналу "112.Україна" зазначив: "Ми докладемо всіх зусиль для того, щоб ДБР запустилося раніше, ніж до кінця наступного року. Думаю, що перші справи воно прийме вже до червня наступного року".

За його словами, в парламенті буде знайдено компромісний варіант законодавчих змін, щоб на півроку продовжити повноваження прокуратури з розслідування проваджень до створення ДБР.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА