16:14 20.11.2017

Візит Путіна до Криму є цинічною та демонстративною зневагою Москвою норм міжнародного права

1 хв читати
Візит Путіна до Криму є цинічною та демонстративною зневагою Москвою норм міжнародного права

 Міністерство закордонних справ України направило ноту протесту зовнішньополітичному відомству РФ у зв'язку з візитом президента Росії Володимира Путіна до тимчасово окупованого Криму.

"Українська сторона вважає цей "візит", як й інші поїздки російських чиновників до тимчасово окупованого Криму та м.Севастополь грубим порушенням Росією державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічною і демонстративною зневагою російською стороною загальновизнаних норм міжнародного права... Міністерству закордонних справ РФ направлено відповідну ноту протесту", - йдеться в повідомленні на сайті МЗС України в понеділок.

Українські дипломати наголосили, що Крим і Севастополь є невід'ємною частиною України в її міжнародно визнаних кордонах.

"Це визнається в усьому світі, який вже неодноразово надавав належну оцінку міжнародно-протиправним діям Російської Федерації шляхом ухвалення відповідних резолюцій ООН, Ради Європи, ОБСЄ, інших міжнародних організацій, а також ввівши широкі обмежувальні заходи (санкції) проти окупанта", - резюмували в МЗС.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін 18 листопада приїхав до Криму, де узяв участь у церемонії відкриття пам'ятника імператору Олександру III в парку Лівадійського палацу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

Євросоюзу необхідний "стрибок" в оборонній політиці, вважає Боррель

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА