14:56 21.11.2017

У ЄС завданням саміту "Східного партнерства" бачать виконання вже укладених угод

2 хв читати

 Головне завдання майбутнього саміту "Східного партнерства" в Євросоюзі бачать у зосередженні зусиль на виконанні вже укладених угод у рамках цієї програми, заявив журналістам у вівторок у Брюсселі високопоставлений чиновник ЄС на умовах анонімності.

"Щодо рекомендацій Європейського парламенту, ми схвалюємо всі ту увагу, яку він приділяє цьому партнерству. І раніше Європарламент уже висував дуже цікаві ідеї. Але сказати на цій стадії, чи ввійдуть ці ідеї до спільної декларації саміту, складно, тому що переговори (стосовно декларації - ІФ) ще тривають і завершаться найближчими днями", - сказав функціонер ЄС у відповідь на запитання про пропозиції депутатів, висунуті на останньому пленарному сесії Європарламенту в Страсбурзі.

Європарламент пропонував у своїй резолюції значно просунутися в цій програмі та заохочувати східних партнерів, що виконують значну частину своїх зобов'язань за угодами з ЄС, включенням їх до деяких внутрішніх ринків союзу, наприклад до енергетичного, й навіть приєднанням до Шенгенської зони.

На запитання про можливе внесення до спільної декларації згадки про європейську перспективу держав-партнерів співрозмовник ЗМІ відповів, що наразі також не може давати коментарів до цього документа.

"Якщо ви підтримуєте контакти з нашими партнерами, то знаєте, що дехто хотів би зрозуміліших слів ЄС щодо їхніх прагнень стосовно приєднання до союзу. Але я думаю, що ЄС робить максимум можливого. Ми говоримо про те, що можемо сказати на підставі консенсусу між державами-членами", - заявив європейський чиновник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА