15:20 22.11.2017

Порошенко очолюює рейтинг кандидатів на президентських виборах

2 хв читати
Порошенко очолюює рейтинг кандидатів на президентських виборах

Нинішній президент України Петро Порошенко, лідерка партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко та рок-музикант, лідер гурту "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук очолюють рейтинг кандидатів на можливих президентських виборах.

Як свідчать результати соціологічного дослідження, проведеного спільно Центром соціальних і маркетингових досліджень "Социс", Київським міжнародним інститутом соціології, соціологічною групою "Рейтинг" і Центром Разумкова за підтримки Комітету виборців України, якби вибори відбулися найближчої неділі, 9,8% опитаних висловили готовність проголосувати за П.Порошенка (серед тих, хто піде на вибори 11,9%); за Ю.Тимошенко - 8,8% (і 10,7% із тих, хто піде на вибори), за С.Вакарчука 7,4% (9,0% із тих, хто піде на вибори).

Лідера "Опозиційного блоку" Юрія Бойка підтримали б 5,7% опитаних (6,9% із тих, хто піде на вибори )

За лідера партії "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка як кандидата в президенти України готові проголосувати 5,6% опитаних (серед тих, хто піде на вибори - 6,9%), лідера партії "За життя" Вадима Рабіновича 4,8% (5,9% із тих, хто піде на вибори), лідера Радикальної партії Олега Ляшка - 4,6% (5,6%), лідера партії "Самопоміч", мера Львова Андрія Садового - 3,0% (і 3,7% із тих, хто піде на вибори).

Рейтинги інших кандидатів такі: лідера партії "Справедливість", екс-главу СБУ Валентина Наливайченка готові підтримати на президентських виборах 2,0% опитаних (і 2,4% з тих, хто піде на вибори), лідера партії ВО "Свобода" Олега Тягнибока - 1,9% (2,3%), лідера партії "Народний фронт" Арсенія Яценюка - 0,9% (1,0%).

За іншого кандидата готові віддати свої голоси 6,5% респондентів (і 7,8% із тих, хто піде на вибори), не змогли визначитися з відповіддю на запитання 21,4% (26%) і не мають наміру голосувати на президентських виборах 17,7%.

Чергові вибори президента Україні заплановані на 2019 рік.

Під час дослідження, проведеного 28 жовтня - 14 листопада 2017 р., було опитано методом особистого інтерв'ю 20 тисяч респондентів в усіх областях України без урахування Криму та окупованих територій Донецької і Луганської областей. Похибка не перевищує 0,7%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА