08:38 24.11.2017

Влада РФ примусово змінює демографічну ситуацію в окупованому Криму

1 хв читати
Влада РФ примусово змінює демографічну ситуацію в окупованому Криму

Уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу, український парламентарій Мустафа Джемілєв заявляє, що Росія примусово змінює демографічну ситуацію в окупованому нею Криму шляхом ввезення на півострів 250 тис. людей з ОРДЛО і 300 тис. - з РФ.
"Росія грубо порушує Женевську конвенцію про неприпустимість примусової зміни демографічної ситуації на окупованій території. Вони створюють умови, за яких корінні жителі змушені залишати півострів, і заселяють його людьми, лояльними до себе. Наприклад, 250тис. чоловік вони привезли з Донецької та Луганської областей, цих "ватників", багато хто з них - бандити, які беруть участь в беззаконні, і не менше 250тис., а то і 300 - 400тис., за різними оцінками, жителів Російської Федерації", - сказав М.Джемілєв в ексклюзивному інтерв'ю "5 каналу", показаному в четвер увечері.
Говорячи про те, що така політика російської влади прямо суперечить вимогам Женевської конвенції, лідер кримськотатарського народу додав, що подібні дії також належать до військових злочинів.
"Але там все так засекречено, скільки людей нових прописано. У цих структурах, де ці дані, немає практично жодного кримського татарина. Все дуже засекречено", - пояснив М. Джемілєв причини, через які ця ситуація не отримала значного розголосу раніше.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА