08:52 24.11.2017

Україна зробить усе для отримання макрофінансової допомоги від ЄС

2 хв читати
Україна зробить усе для отримання макрофінансової допомоги від ЄС

Україна зробить усе для отримання третього траншу макрофінансової допомоги Європейського Союзу, запевняє президент Петро Порошенко.
"Я зі свого боку буду робити все від мене залежне, щоб Україна отримала і макрофінансову допомогу. Ми розробили проект нашої співпраці з Європейським Союзом на майбутнє", - сказав президент журналістам у четвер в Брюсселі.
Він зазначив, що ключовим проектом є "Візія 2020 року - 20 кроків України до Європейського Союзу до 2020 року".
При цьому П.Порошенко також підкреслив, що Україна повинна виконувати "домашнє завдання", а Європейський Союз - виконувати зобов'язання, за яких досягнута домовленість. На його переконання, Україні залишилося зробити декілька кроків, незважаючи на те, що ЄС визнає очевидний прогрес, якого країна досягла.
Глава держави нагадав, що Україна мала "осінь реформ" - реформи освіти, охорони здоров'я, завершення судової реформи, реформу в сфері кіберзахисту, реформу програми приватизації.
За його словами, американські і європейські партнери України задоволені такими темпами реформ.
Раніше глава представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі в інтерв'ю "Європейській правді" повідомив, що Україна незабаром може втратити можливість отримати EUR600 млн траншу макрофінансової допомоги від Євросоюзу, якщо не виконає низку вимог.
Посол пояснив, що залишилися чотири невиконаних вимоги: зняття заборони на експорт лісу-кругляка, запуск автоматичної перевірки е-декларацій, закон про кредитний реєстр НБУ, перевірку інформації щодо бенефіциарних власників компаній.
Він зазначив, що для виконання цих умов є крайній термін, який "закінчується в найближчі кілька днів". "І цей термін не може бути продовжений. Якщо за кілька днів Європейська комісія констатує, що ці вимоги не виконані, - гроші будуть втрачені для України", - пояснив Х.Мінгареллі.
У свою чергу, віце-прем'єр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе розраховує, що, незважаючи на те, що Україна виконала не всі умови для отримання третього траншу макрофінансової допомоги від Євросоюзу в EUR600 млн, буде знайдений компромісний варіант, країна отримає хоча б частину коштів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА