16:31 28.11.2017

Мінфін США до кінця січня підготує розширений список санкцій проти РФ - Клімкін

2 хв читати
Мінфін США до кінця січня підготує розширений список санкцій проти РФ - Клімкін

 Якісно новий список санкцій проти РФ підготує Міністерство фінансів США вже наприкінці січня і він буде вагомим важелем тиску на Росію, заявляє міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Цей закон (про додаткові санкції проти РФ, КНДР та Ірану - ІФ) дуже важливий, оскільки він розширює не лише список, а й саму логіку (застосування - ІФ) санкції Наприкінці січня мають бути підготовлений Міністерство фінансів США за допомогою усіх американських інституцій відповідний список", - сказав П.Клімкін журналістам у вівторок у Києві.

За його словами, формування цього переліку має бути вагомим інструментом тиску на Росію як з боку США, так з боку України і ЄС.

"Цей список буде вагомим важелем тиску на Росію" - висловив переконання глава українського зовнішньополітичного відомства.

Як повідомлялося, на початку серпня 2017 року президент США Дональд Трамп підписав закон, що передбачає можливість введення санкцій стосовно будь-яких компаній світу, які допомагають Росії будувати експортні трубопроводи, окремо згадавши намір протидіяти проекту "Північний потік 2".

Наприкінці жовтня офіційний представник Держдепартаменту США Хізер Нойерт заявила, що відомство передало до Конгресу список пов'язаних із РФ приватних осіб і організацій, співпраця з якими може обернутися санкціями.

"Держсекретар Тіллерсон дозволив Держдепу підготувати рекомендації, в яких вказуються люди і організації, які або діють в інтересах російського оборонного сектора чи розвідки, або пов'язані з ними", - сказала вона на брифінгу у Вашингтоні.

Через деякий час Держдепартамент США опублікував на своєму інтернет-сайті список з понад 30 російських компаній і відомств, співпраця з якими може загрожувати санкціями юридичним і фізичним особам.

До опублікованого переліку входить "Калашніков", "Іжмаш", "Туполєв", "Алмаз-Антей", "Рособоронекспорт", "РОСТЕХ", "Сухий", "Адміралтейські верфі", "Іжевський механічний завод", "Оборонпром", "Уралвагонзвавод", "Вертольоти Росії" та інші компанії. Також у списку фігурують такі російські структури, як ФСБ, СВР і ГРУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА