17:14 28.11.2017

Присутність миротворців на Донбасі буде актуальна аж до проведення виборів та формування місцевих органів влади - Волкер

1 хв читати
Присутність миротворців на Донбасі буде актуальна аж до проведення виборів та формування місцевих органів влади - Волкер

Присутність миротворчої місії на Донбасі буде актуальною до проведення там місцевих виборів, після яких відповідальність за безпеку в регіоні перейде до українського уряду, вважає спецпредставник США з питань України Курт Волкер.

"Буде період розгортання, період управління забезпеченням виборів і їх безпеки, а згодом - період переходу (відповідальності за безпеку - ІФ) під контроль України", - сказав він в інтерв'ю інтернет-виданню "Лівий берег", оприлюдненому у вівторок.

К.Волкер наголосив на важливості гарантування безпеки в зоні конфлікту та створення умов для проведення місцевих виборів. "Можливо, кілька місяців піде на прояснення списків виборців, на підготовку виборчого процесу, створення відповідних адміністрацій, забезпечення проведення кампанії, появу кандидатів, виборчих служб і проведення цих виборів", - перерахував він необхідні дії.

На думку спецпредставника США з питань України, описаний ним часовий період є критичним, і протягом нього зберігатиметься потреба у присутності миротворців у регіоні.

При цьому він пояснив, що як тільки будуть обрані органи влади, можна буде починати передавати повноваження місцевим органам врядування, і "врешті-решт, передати відповідальність за безпеку в регіоні українському уряду".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА