12:19 06.12.2017

Сироїд закликала Порошенка звільнити Луценка з посади генпрокурора

1 хв читати
Сироїд закликала Порошенка звільнити Луценка з посади генпрокурора

Віце-спікер Верховної Ради України Оксана Сироїд закликала президента України Петра Порошенка звільнити генерального прокурора України Юрія Луценка, оскільки він порушив усі принципи судочинства та принизив народного депутата.

"Президент має негайно звільнити Юрія Луценка від обов'язків генерального прокурора і звернутися до парламенту з поданням про його відставку... Необхідно негайно розслідувати злочин, вчинений генеральним прокурором у стінах українського парламенту. Якщо цього не станеться, ви всі, на жаль, приречені", - заявила О.Сироїд на пленарному засіданні Верховної Ради в середу.

За її словами, генеральний прокурор України у вівторок, 5 грудня, в стінах парламенту "погрожував народному депутату України і намагався принизити його".

Також, на думку віце-cпікера, Ю.Луценко "порушив практично всі принципи судочинства".

Як повідомлялося, у вівторок, 5 грудня, Ю.Луценко, доповідаючи у Верховній Раді про можливі правопорушення, в яких підозрюють лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі, запропонував лідеру фракції "Самопоміч" Олегу Березюку добровільно скласти депутатський мандат.

Перед цим О.Березюк розкритикував дії влади та представників силових структур стосовно М.Саакашвілі та висловився на підтримку М.Саакашвілі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА