17:17 06.12.2017

Антикорупційний комітет ВР виступає за відкликання Соболєва з посади

2 хв читати
Антикорупційний комітет ВР виступає за відкликання Соболєва з посади

Члени комітету Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції визнали роботу голови комітету Єгора Соболєва (фракція "Самопоміч") незадовільною.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за відповідне рішення проголосувала більшість членів комітету, присутніх на засіданні в середу.

Крім того, вирішено ініціювати перед Верховною Радою процедуру відкликання Є.Соболєва з посади голови комітету.

Таке рішення підтримали переважно члени комітету, які представляють фракцію "Блоку Петра Порошенка". Їх підтримали "Народний фронт", Опозиційний блок, Радикальна партія Олега Ляшка та група "Відродження".

"Ми можемо за це проголосувати. Але це не має жодних правових наслідків", - сказав позафракційний народний депутат Віктор Чумак перед голосуванням.

Він додав, що ініціаторам відкликання Є.Соболєва доведеться зареєструвати відповідний проект постанови, який також необхідно буде розглянути в комітеті.

Як повідомлялося, Є.Соболєва обрали головою комітету з питань запобігання та протидії корупції 4 грудня 2014 року. Він є активним учасником акції протесту біля Верховної Ради, яка розпочалася 17 жовтня.

У свою чергу народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка") Сергій Лещенко назвав 12 депутатів, які проголосували за відставку Є.Соболєва. За його інформацією, це: Іван Мирний (Опозиційний блок), Сергій Дунаєв (Опозиційний блок), Андрій Немировський ("Блок Петра Порошенка"), Михайло Ланьо (група "Відродження"), Ігор Артюшенко ("Блок Петра Порошенка"), Тетяна Ричкова ("Блок Петра Порошенка"), Костянтин Матейченко ("Народний фронт"), Іван Мельничук ("Блок Петра Порошенка"), Юрій Буглак ("Блок Петра Порошенка"), Юрій Савчук ("Народний фронт"), Ігор Попов (Радикальна партія Олега Ляшка), Олег Барна ("Блок Петра Порошенка").

"Так Порошенко знищує НАБУ", - вважає С.Лещенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА