12:42 08.12.2017

Порошенко: Я не допущу політичного втручання в роботу антикорупційних органів

2 хв читати

Президент України Петро Порошенко наголошує, що не допустить політичного втручання в діяльність українських антикорупційних інституцій, і виступає за запобігання політизації роботи будь-яких правоохоронних органів.

"Я заявляю, що ніяких небезпек щодо політичного втручання в діяльність антикорупційної інституції я не допущу", - сказав П.Порошенко на спільній прес-конференції з президентом Литви Далею Грибаускайте в Києві в п'ятницю.

Глава Української держави наголосив на необхідності забезпечення ефективного захисту роботи Національного антикорупційного бюро України від втручання політиків.

"Я, навпаки, вважаю, що потрібно прискорити призначення аудиту, потрібно забезпечити ефективний захист від будь-якого політичного втручання політиків у роботу НАБУ і політизації роботи будь-яких правоохоронних органів та бажання впливати на їхню роботу", - зазначив П.Порошенко.

Він також додав, що більш ніж "за два з половиною роки діяльності антикорупційних органів усі, зокрема і керівники цих органів, стверджують, що жодного разу не було втручання в діяльність цих органів із боку президента".

Коментуючи ситуацію із затягуванням створення в Україні антикорупційного суду, П.Порошенко знову наголосив на необхідності якнайшвидшого завершення цього процесу.

"Я звернувся до парламенту з проханням створити робочу групу підготовки проекту з урахуванням позицій Венеціанської комісії та народних депутатів. І я заявив, що якщо парламент тягнутиме зі створенням такої робочої групи, я найближчим часом внесу законопроект, який буде розроблений мною і врахує всі зауваження, які були висловлені Венеціанською комісією", - нагадав президент України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА