13:17 08.12.2017

У Києві висловлюються за виконання рішень Радбезу ООН щодо статусу Єрусалима

2 хв читати
У Києві висловлюються за виконання рішень Радбезу ООН щодо статусу Єрусалима

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що Київ виступає за дотримання норм міжнародного права та необхідність виконання відповідних рішень Ради безпеки ООН щодо статусу Єрусалима.

"Вважаємо, що світове співтовариство має зосередити всі зусилля, у тому числі у рамках Ради безпеки ООН, з метою запобігти насильству та спонукати сторони до негайного відновлення переговорного процесу з близькосхідного мирного врегулювання", - йдеться в коментарі МЗС України щодо статусу Єрусалима, оприлюдненому міністерством у п'ятницю вдень.

6 грудня президент США Дональд Трамп, виступаючи у Білому домі, заявив, що США визнають Єрусалим столицею Ізраїлю. "Я прийняв рішення, що зараз настав час офіційно визнати Єрусалим столицею Ізраїлю", - заявив Д.Трамп.

"Ізраїль є суверенною державою, яка має право приймати рішення про місцезнаходження своєї столиці", - наголосив американський президент. При цьому Д.Трамп зазначив, що визнання Єрусалима ізраїльською столицею, на його думку, є абсолютно правильним кроком.

"Єрусалим тепер є також столицею однієї з найбільших демократій у світі", - сказав він. Д.Трамп також доручив Держдепу розпочати підготовку до перенесення посольства США з Тель-Авіва до Єрусалима.

"Сьогоднішньою дією я підтверджую довгострокову прихильність моєї адміністрації майбутньому миру і безпеки в регіоні. Звичайно, будуть розбіжності щодо цієї заяви. Але ми впевнені, що, врешті-решт, пройшовши через розбіжності, ми прийдемо до миру", - заявив Д.Трамп.

Ізраїль вважає Єрусалим столицею держави, проте низка країн світу відмовляється визнавати це, зазначаючи, що це питання має вирішуватися за допомогою діалогу між ізраїльтянами та палестинцями.

США визнали незалежність Ізраїлю в 1948 році, після чого відкрили своє посольство в Тель-Авіві. У 1995 році Конгрес США схвалив закон про перенесення посольства з Тель-Авіва до Єрусалима і визнання міста столицею Ізраїлю. Досі президенти США не підписували цього закону, тим самим не вводячи його в дію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА