12:20 09.12.2017

Саакашвілі є політв'язнем в Україні, вважає екс-мер Тбілісі Угулава

2 хв читати
Саакашвілі є політв'язнем в Україні, вважає екс-мер Тбілісі Угулава

Колишній мер Тбілісі Гігі Угулава вважає, що проти екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі в Україні здійснюється політичне переслідування.

"Те, що сьогодні відбувається навколо Саакашвілі в Україні, – це політичне переслідування і сьогодні Саакашвілі є політичним в'язнем", – заявив журналістам Г.Угулава, який до недавнього часу був одним з найближчих соратників М.Саакашвілі у партії "Єдиний національний рух" (ЄНР).

Екс-мер Тбілісі вважає, що незалежно від симпатій чи антипатій до М.Саакашвілі "не можна радіти арешту третього президента Грузії".

"Сьогодні і в Грузії є політичні в'язні. Той же Саакашвілі був змушений через політичне переслідування з боку режиму Іванішвілі (мільярдер, колишній прем'єр-міністр Грузії – ІФ) залишити країну. Я не виправдовую, і мені не подобається діяльність Саакашвілі в Україні, але якщо ми хочемо жити в цивілізованому співтоваристві, ми повинні звільнити всіх політичних ув'язнених", – сказав Г.Угулава.

Колишній мер Тбілісі був затриманий у 2014 році за звинуваченням у перевищенні службових повноважень і звільнений на початку 2017 року. Свій арешт Г.Угулава вважає політичним переслідуванням. Ще з в'язниці наприкінці 2016 року він звернувся до членів своєї партії ЄНД і закликав їх відмовитися від лідерства М.Саакашвілі в партії, оскільки, на його думку, не можна керувати партією, перебуваючи в іншій державі. Саме цей заклик став причиною розколу ЄНД. Найактивніші активні члени ЄНД вийшли з неї і створили свою партію – "Європейська Грузія". Її представники не раз критикували М.Саакашвілі за рішення виїхати і відмовитися від політичної боротьби в Грузії, в той час, коли найближчі його соратники – екс-прем'єр Вано Мерабішвілі і колишній міністр оборони Бачо Ахалая – досі відбувають тюремний термін.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА