20:09 09.12.2017

Тимошенко нагадала Порошенко історію і закликала звільнити Саакашвілі

2 хв читати
Тимошенко нагадала Порошенко історію і закликала звільнити Саакашвілі

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко порадила президенту країни Петру Порошенко згадати недавню історію і звільнити Михайла Саакашвілі

У заяві, розміщеній на сайті партії, Тимошенко припустила, що у президента Петра Порошенка "відняло пам'ять". "Перефразовуючи мого друга, скажу, що Ви не наступаєте на граблі. У Вас замість ніг граблі", - написала вона.

Екс-прем'єр заявила, що за чотири роки президентства Порошенко став одночасно президентом, генеральним прокурором, парламентом, урядом, судом і генпродюсером усіх телеканалів. "І тепер Ви кидаєте за ґрати своїх опонентів - так, як це робив Янукович", - повідомила Тимошенко.

"Згадайте, чим усе закінчилося. Ростов не гумовий", - нагадала вона.

У кінці заяви Тимошенко звинуватила президента в тому, що "саме він посадив Саакашвілі". "Не ганьбіть Україну в очах усього світу і власного народу. Негайно звільніть Саакашвілі", - додала вона.

Колишній президент Грузії і екс-губернатор Одеської області Саакашвілі був затриманий 8 грудня і відправлений в одиночну камеру. Відносно політика порушено кримінальну справу за ч. 1 ст. 15 (планування злочину), ч. 2 ст. 28 (змова), ч. 2 ст. 256 (сприяння посадовою особою учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) КК України.

Саакашвілі підозрюють в тому, що він отримував гроші від соратників колишнього президента Януковича на підготовку державного перевороту. Сам Саакашвілі заявив, що ці звинувачення є "зухвалою брехнею".

У МЗС Грузії повідомили, що не ведуть діалогу з українськими колегами з питання затримання Саакашвілі, хоча раніше міністр юстиції цієї країни Тея Цулукіані заявила, що до Києва було направлено вимогу про затримання і екстрадицію екс-президента в Тбілісі, повідомляє УНІАН.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА