08:14 13.12.2017

Трамп підписав оборонний бюджет, який передбачає $350 млн для України

2 хв читати
Трамп підписав оборонний бюджет, який передбачає $350 млн для України

Президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет США на 2018 рік, в якому передбачається виділення $350 млн для надання допомоги Україні, повідомляє "Голос Америки".

"Уперше на законодавчому рівні пропонується надати Україні такі оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони та спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні засоби; кораблі прибережної дії та берегової охорони", - йдеться в повідомленні.

Закон санкціонує надання Українській державі летальних озброєнь оборонного характеру та суттєво розширює параметри підтримки України з боку Сполучених Штатів у безпековій та оборонній сферах. Так, до документа включено положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації в медичних закладах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, навчання та підготовку українських медичних фахівців у цій сфері, а також для посилення спроможності повітряних та військово-морських сил Української держави.

У документі також передбачено заходи з протидії російській агресії. Зокрема, йдеться про продовження терміну дії обмежень на військову співпрацю з Кремлем, а також про заходи проти дій, спрямованих на визнання суверенітету РФ над Кримом.

Підписаний Д.Трампом закон передбачає асигнування на суму $700 млрд на оборонні потреби США. Раніше обидві палати Конгресу США підтримали заклик президента Трампа до зміцнення збройних сил країни і прийняли компромісний варіант законопроекту про витрати Пентагона.

"Сьогодні з підписанням цього оборонного закону ми прискорюємо процес повного відновлення військової потужності Америки... Цей закон сприятиме підвищенню готовності, розширить наші модернізовані - і модернізує наші збройні сили, і допоможе забезпечити наших військовослужбовців інструментами, які їм потрібні, щоб боротися і перемагати. Ми боротимемося і переможемо", - заявив Д.Трамп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА