18:46 13.12.2017

Порошенко про дозвіл Канади постачати зброю в Україну: Шлях до посиленої військової допомоги відкрито

1 хв читати
Порошенко про дозвіл Канади постачати зброю в Україну: Шлях до посиленої військової допомоги відкрито

Президент України Петро Порошенко подякував США та Канаді за надання підтримки у сфері безпеки та внесення України до переліку країн, до яких дозволено постачання автоматичної зброї.

"Вдячний Вашингтону й Оттаві за потужний і вчасний сигнал підтримки! Як і домовлялися, Сполучені Штати санкціонували безпекову допомогу нашій державі, а Канада внесла Україну до Контрольного переліку країн, до яких дозволено постачання автоматичної зброї", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

"Шлях до посиленої оборонної допомоги Україні відкрито. Єдиним фронтом продовжуємо зміцнювати наше безпекове партнерство для протидії агресії та відновлення суверенітету і територіальної цілісності України", - додав він.

Раніше цього дня посол України в Канаді Андрій Шевченко на своїй сторінці в мікроблозі Twitter повідомив, що Канада зняла обмеження на продаж Україні вогнепальної зброї.

"Ми перекладаємо Automatic Firearms Country Control List як Контрольний перелік країн, до яких дозволено поставки автоматичної стрілецької зброї. Внесення України у цей перелік дає законні підстави для поставки багатьох видів зброї в Україну", - написав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА