19:06 13.12.2017

Тіллерсон: Вторгнення Росії в Україну є неприйнятним

2 хв читати
Тіллерсон: Вторгнення Росії в Україну є неприйнятним

Санкційний режим стосовно Росії не зміниться, доки Москва не припинить вторгнення в Україну й не буде відновлено територіальну цілісність України, заявляє держсекретар США Рекс Тіллерсон.

"Вторгнення Росії в Україну є неприйнятним", - наголосив держсекретар США Рекс Тіллерсон, виступаючи на форумі вашингтонського аналітичного центру Atlantic Council, повідомляє "Голос Америки".

"Одна річ, коли країни обирають ту чи іншу сторону в конфлікті - Росія обрала сторону Башара аль-Асада, а наш вибір був іншим, але коли одна країна нападає на територію іншої - так тривати не може ... Саме на цьому (неприйнятності вторгнення до іншої держави - Г.А.) заснований дуже суворий режим санкцій, які США та Європа наклали на Росію в результаті вторгнення. Цей режим не зміниться, допоки вторгнення Росії до України не буде врегульоване і територіальну цілісність України не буде поновлено", - заявив глава зовнішньополітичного відомства США.

Р.Тіллерсон наголосив на важливості розблокування Мінського процесу. "Ці переговори були заморожені, коли я почав працювати на посаді, й на нашій першій зустрічі Путін запитав, чи можливо призначити когось, хто напряму працював би з ним і з Кремлем над відновленням переговорів. Я призначив посла Курта Волкера, щоб він займався цим питанням", - заявив глава Держдепу.

Він також наголосив на особливій актуальності припинення насильства на сході України. "Там більше жертв серед цивільного населення у 2017 році порівняно з 2016 роком. Кількість порушень режиму припинення вогню зросла на 60%. Наш пріоритет – припинити насильство і вбивства на сході України, і ми дивимося, чи можна досягти певної домовленості, залучити миротворців, щоб припинити це насильство", - заявив Р.Тіллерсон.

Держсекретар США також зазначив, що питання Криму не знято з порядку денного. "Ми повернемося до питання про Крим, - заявив Р.Тіллерсон. - Я знаю, що Путін чітко зазначив, що це питання не розглядається, але з часом воно постане".

При цьому глава Держдепу відзначив готовність США шукати можливості для співпраці з Москвою в таких сферах, як боротьба з тероризмом, однак наголосив на важливості протидії гібридним діям з боку Росії.

"Ми підтримуємо діалог – дуже потужний діалог між військовими й потужний дипломатичний діалог і ми продовжуватимемо вести цей діалог, але, як ми говоримо нашим партнерам у Росії, – нам потрібні гарні новини. Потрібно, щоб у цих відносинах відбулося щось позитивне, але наразі ми не можемо ні на що вказати. Ми чекаємо, ми чекаємо", - сказав держсекретар.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА