11:16 14.12.2017

Саакашвілі заявив про відсутність страху перед в'язницею і кулями

2 хв читати
Саакашвілі заявив про відсутність страху перед в'язницею і кулями

Екс-президент Грузії, лідер української опозиційної партії "Рух нових сил" Михайло Саакашвілі під час перебування в СІЗО в Києві зрозумів, що не боїться ув'язнення.

"Я відчув себе і в тюрмі. Виявилося, що я взагалі не боюся цього, навіть у найгіршій формі. Перший день найважчий, коли посадили і сказали, що сидіти мені тут кілька років, а потім ще кілька років у Грузії. Однак на другий день я був у хорошій формі, так що я випробував себе у всіх ситуаціях і не боюся ні куль, ні тюрми", - сказав М.Саакашвілі в інтерв'ю грузинському "Першому радіо".

За його словами, він упевнений в перемозі нинішніх опозиційних сил на Україні. "Коли ми переможемо в Україні, поїдемо в Грузію. Якщо мені не дадуть можливості встановити порядок на Україні і до цього відпустять до Грузії, то встановимо порядок у Грузії, а потім приїдемо до України. Запевняю, що мене вистачить на обидві країни. У мене досить сил, енергії і витривалості", - сказав М.Саакашвілі.

Українська влада підозрює М.Саакашвілі за ч.2 ст.256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 10 років.

М.Саакашвілі затримали у Києві 5 грудня, але його прибічники звільнили політика з поліцейської машини. Політика було оголошено у розшук.

Повторно М.Саакашвілі затримали пізно ввечері 8 грудня.

Після затримання його доправили до СІЗО Служби безпеки України в Києві, де він оголосив голодування.

11 грудня Печерський районний суд Києва не задовольнив клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту М.Саакашвілі на час проведення розслідування і відпустив його.

Того ж вечора генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що сторона обвинувачення подаватиме апеляцію на це рішення Печерського суду.

Напередодні М.Саакашвілі висловив недовіру правосуддю в Грузії і відмовився брати участь у чотирьох судових процесах за порушеними проти нього справах. Незважаючи на цю заяву, в четвер в Тбіліському міському суді триватиме процес у справі про перевищення М.Саакашвілі службових повноважень на посаді президента.

За заявою представника прокуратури, перший вирок М.Саакашвілі в Грузії може бути винесено до кінця року, що може стати реальною підставою для вимоги його екстрадиції з України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА