12:43 14.12.2017

Для РФ і її вищого керівництва неминуче настане відповідальність за збройну агресію проти України

2 хв читати
Для РФ і її вищого керівництва неминуче настане відповідальність за збройну агресію проти України

 Наслідками збройної агресії Російської Федерації проти України стала окупація Криму, окремих районів Донецької та Луганської областей, понад 10,2 тис. загиблих і 24,5 тис. поранених українців, заявили у Міністерстві закордонних справ України.

"Наслідками збройної агресії РФ проти України є окупація частини території України - Автономної Республіки Крим, м.Севастополь, окремих районів Донецької та Луганської областей; тривають численні серйозні порушення прав людини на окупованій території, понад 10 тис. 200 загиблих і 24 тис. 500 поранених громадян України; загибель 298 пасажирів рейсу MH17; зруйновані житлові будинки і об'єкти життєво важливої інфраструктури; понад 1,5 млн вимушено переміщених осіб", - наголошується в заяві МЗС України з нагоди 43-й річниці Резолюції Генеральної Асамблеї ООН 3314 (XXIX) "Визначення агресії", яке оприлюднила прес-служба відомства у четвер.

У заяві наголошується, що тяжкість і масштаб дій, що здійснюються Російською Федерацією проти України, зростають.

"Як свідчить історія, такі дії тягнуть за собою відповідальність, що неминуче настане як для Російської Федерації, так і її вищого керівництва", - заявили в Києві.

У зв'язку з цим Україна підтримує зусилля міжнародного співтовариства щодо криміналізації в Римському статуті Міжнародного кримінального суду міжнародний злочин агресії.

"Закликаємо Російську Федерацію виконати резолюції ГА ООН 68/262 та 71/205, припинити збройну агресію проти України, вивести з української території свої регулярні збройні сили, підконтрольні і фінансовані ними незаконні збройні формування, найманців, зброю і військову техніку, скасувати всі акти, спрямовані на легалізацію спроби анексії АР Крим, м. Севастополь, а також маріонеткових утворень держави-агресора на окупованій території Донецької та Луганської областей", - зазначено в заяві.

Київ також закликає світову спільноту спільно протистояти спробам держав-агресорів, зокрема Російської Федерації, використовувати агресію як спосіб ведення зовнішньої політики та нав'язування нецивілізованих і руйнівних для світового порядку правил.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА