16:59 14.12.2017

ВР пропонують акредитувати журналістів на кожну сесію

2 хв читати
ВР пропонують акредитувати журналістів на кожну сесію

Верховній Раді пропонують законодавчо скорегувати порядок висвітлення діяльності органів влади в офіційних засобах масової інформації та здійснювати акредитацію журналістів на кожну парламентську сесію.

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, відповідний законопроект (№7395) про внесення змін до деяких законів України про порядок інформування діяльності суб'єктів владних повноважень зареєструвала глава комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, народний депутат фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар.

Як наголошується в пояснювальній записці, законопроектом пропонується врегулювати норми чинного законодавства щодо інформування про діяльність суб'єктів владних повноважень, реформування друкованих ЗМІ та діяльності Національної громадської телерадіокомпанії України та каналу "Рада".

Автор пропонує закріпити, що прес-служба парламенту акредитує журналістів при Верховній Раді, надаючи індивідуальні карти акредитації на кожну сесію чергового скликання парламенту або одноразові карти. Наразі акредитаційні карти видають на час роботи всього чергового скликання Верховної Ради.

Крім того, народним депутатам нададуть право на висвітлення їхньої депутатської діяльності Національної громадської телерадіокомпанією України. Право на це отримають народні депутати-мажоритарники, а також обрані за партійними списками до парламенту, але закріплені відповідною фракцією за певною областю.

Газета "Голос України" висвітлюватиме діяльності шляхом публікації звітів про діяльність нардепа, пояснень щодо застосування законодавчих актів. Нардеп матиме право на публікацію під своїм авторством матеріалу з питань його діяльності не частіше одного разу на квартал.

Редакція «Голосу України" зобов'язана буде надавати на це до 1/6 загальної газетної площі.

Крім того, В.Сюмар пропонує скасувати положення закону про обов'язкове висвітлення в аудіовізуальних ЗМІ звернень президента зі щорічним посланням до Верховної Ради про внутрішнє і зовнішнє становище України, його участі в офіційних заходах, репортажів про офіційні візити.

Згідно із запропонованими змінами, за зверненням президента України Національна громадська телерадіокомпанія та інші аудіовізуальні ЗМІ надають йому прямий ефір для екстрених офіційних виступів з важливих питань державного життя або передають тексти відповідних виступів, отриманих від прес-служби глави держави, безкоштовно.

Законопроект пропонує в законі про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування ЗМІ прибрати визначення, що ЗМІ, засновником якого є орган державної влади або місцевого самоврядування, утримується за рахунок державного або місцевого бюджетів.

Публікація нормативно-правових актів, рішень і інформації різних органів влади буде здійснюватися через офіційні друковані видання. При цьому під час їхньої підготовки не повинна використовуватися творча робота журналістів.

Крім того, автор пропонує виключити статтю закону, згідно з якою органи державної влади та місцевого самоврядування мають право засновувати друковані та аудіовізуальні ЗМІ відповідно до українського законодавства і в межах коштів, виділених на ці потреби з бюджету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА