18:07 14.12.2017

Україна готова до розширення та поглиблення співпраці з НАТО - Турчинов

2 хв читати
Україна готова до розширення та поглиблення співпраці з НАТО - Турчинов

Україна готова до подальшого розширення і поглиблення співпраці з НАТО та країнами альянсу на двосторонній основі, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України (РНБО) Олександр Турчинов під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у штаб-квартирі альянсу в Брюсселі.

"Уже перезріла необхідність політичного рішення держав альянсу щодо зняття штучних обмежень, надання Україні озброєнь, зокрема й летальних, для оснащення Збройних Сил, інших структур сектора безпеки та оборони", - зазначив О.Турчинов під час зустрічі.

Як повідомляється на офіційному сайті РНБО, йдеться, зокрема, про надання державами НАТО експортних ліцензій на постачання товарів військового призначення до України, зокрема летальної дії; участь іноземних партнерів у модернізації наявних або спільне створення нових зразків озброєння і техніки для оснащення ЗСУ з використанням технологій та комплектуючих західних виробників.

Крім того, йдеться про досягнення українськими підприємствами стандартів альянсу з виробництва оборонної продукції для участі у проектах щодо забезпечення потреб збройних сил держав-членів НАТО; надання консультативно-дорадчої допомоги з питань використання офсетних механізмів; захист інтелектуальної власності; створення центру з проведення сертифікації озброєння і військової техніки, які виготовляють українські підприємства відповідно до стандартів НАТО; інвестування у розвиток українського оборонно-промислового комплексу.

"Ми зацікавлені в розвитку практичної взаємодії з країнами НАТО, зокрема в питаннях військово-технічного співробітництва, посилення захисту та безпеки військових арсеналів в Україні, кібернетичного захисту тощо", - сказав секретар РНБО.

У свою чергу Є.Столтенберг зазначив, що Україна є важливою для безпеки Європи загалом. "Країни-члени альянсу готові й надалі допомагати вашій країні на шляху її цивілізаційного вибору", - сказав він на зустрічі з О.Турчиновим.

"Україна була й залишається надійним партнером НАТО. Розвиток відносин особливого партнерства посилить нашу спільну безпеку, а майбутнє членство України в альянсі стане запорукою миру та стабільності у Східній Європі та євроатлантичному просторі загалом", - резюмував О.Турчинов.

Як повідомлялося, секретар РНБО перебуває з візитом у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі, Бельгія.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порошенко в Берліні представив план спільної перемоги над агресором і застеріг союзників – Путін не планує зупинятись в Україні

Стефанчук підписав розпорядження про допуск журналістів до Ради під час воєнного стану

Сі Цзіньпін підтримає мирну конференцію щодо України, якщо за її проведення виступатимуть і Москва, і Київ

Макрон закликав Нетаньягу домовитися з ХАМАС про перемир'я та звільнення заручників

Порошенко після служби в Михайлівському соборі привітав усіх із Великоднем

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА