08:53 17.12.2017

У Великій Британії число противників Brexit перевищило число прихильників

2 хв читати
У Великій Британії число противників Brexit перевищило число прихильників

Опитування BMG Research показало рекордне після референдуму про вихід Великої Британії з ЄС число англійців, які виступили проти Brexit. Нині такої точки зору, за даними соціологів, дотримується 51% жителів

Нове опитування соціологічної служби BMG Research, замовлене газетою The Independent, продемонструвало збільшення кількості противників виходу Великої Британії з ЄС відразу на 10 процентних пунктів. Їх число, як зауважує видання, також стало найбільшим з моменту проведення референдуму щодо Brexit в червні минулого року.

Усього, згідно з даними соціологів, проти цієї ініціативи зараз виступає 51% англійців, 41% навпаки підтримує плани Лондона щодо виходу з Євросоюзу. Ще 7% опитаних не змогли відповісти на питання "чи має Сполучене Королівство залишатися членом Європейського союзу або йому варто залишити ЄС", 1% респондентів відповідати на це питання відмовилося.

У разі ж, якщо виключити з варіантів невизначені відповіді як "не знаю", за прагнення залишитися в Євросоюзі висловилися 55,5% британців, 44,5% заявили про протилежну точку зору, кажуть соціологи. Всього, як уточнюють в BMG Research, в дослідженні брали участь 1,4 тис. осіб. Опитування проводилося в період з 5 по 8 грудня.

Як пояснив The Independent керівник дослідницького відділу соціологічної служби, доктор Майкл Тернер, "повільний зсув в громадській думці на користь бажання залишитися в ЄС спостерігається з лютого 2017 року". "Тим не менше, потрібно звернути увагу на те, що при поглибленому аналізі цих даних стає зрозуміло - подібний "перепад" стався переважно через тих, хто насправді не голосував на референдумі 2016 року". При цьому думки "приблизно дев'яти з десяти" учасників референдуму "як і раніше не змінилися", додав Тернер.

"Колишнє опитування BMG Research показувало, що близько року тому в середовищі тих, хто не голосував на референдумі, був широкий розкол", - уточнив співрозмовник газети, зазначаючи однак, що "сьогоднішнє опитування навпаки вже демонструє - тепер вони в переважній більшості виступають за те , щоб залишатися в ЄС".

Референдум з питання виходу Великої Британії в ЄС відбувся 23 червня 2016 року. Перемогу на ньому з результатом 51,9% проти 48,1% здобули прихильники Brexit. Офіційний вихід Сполученого Королівства з Євросоюзу призначений на 29 березня 2019 року. 15 грудня Євросоюз погодив перехід до другої фази переговорів в рамках цього процесу (усього їх три). Розмір "неустойки", яку Лондон повинен буде виплатити в бюджет ЄС за вихід у зв'язку з Brexit з європейських проектів і програм, сторони раніше погодили на рівні £ 35-39 млрд.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА