10:07 18.12.2017

У Криму в понеділок розглянуть 72 справи проти кримських татар

2 хв читати
У Криму в понеділок розглянуть 72 справи проти кримських татар

В окупованому Росією Криму в понеділок розглядатимуть 72 справи проти кримських татар, повідомила перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Сьогодні в окупованому Криму розглядатимуть 72 політичні справи проти наших братів кримських татар. ФСБ-НКВД працює як за Сталіна, скоро введуть розстрільні трійки", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Як повідомляє проект радіо "Свобода" "Крим.Реалії", в Криму в понеділок відбудеться понад 70 судових засідань стосовно кримських татар, які раніше вийшли з поодинокими пікетами у відповідь на обшуки та арешти.

"На активістів було складено адміністративні протоколи за порушення встановленого порядку пікетування (частина 5 статті 20.2 Кодексу Російської Федерації про адміністративні правопорушення). Їм загрожує штраф у розмірі від 10 до 20 тис. рублів (від 4700 до 9400 грн - ред.) або обов'язкові роботи", - повідомляє видання.

Згідно зі складеними протоколами, працівники поліції розцінили поодинокі пікети як непогоджений з владою масовий захід.

"Узяв участь у непогодженому з органом місцевого самоврядування муніципальної освіти публічному заході у формі пікету, що є колективною публічною акцією, яку проводили громадяни 14 жовтня 2017 року на території Криму під виглядом поодиноких пікетів", - йдеться в протоколах.

Судові засідання відбудуться в Сімферополі, Джанкої, Алушті, Судаку, а також Советському, Кіровському, Білогірському та Красногвардійському районах Криму. Головним доказом звинувачення є експертиза експертного центру МВС по Криму, згідно з якою "пікети об'єднані єдністю мети, задуму та загальною організацією".

Як повідомляє "Крим.Реалії" з посиланням на інформацію об'єднання "Кримська солідарність", правозахисникам у Криму станом на вечір п'ятниці, 15 грудня, надійшло 86 заявок із проханням надати юридичну допомогу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА