11:17 19.12.2017

"Батьківщина" заявляє про маніпуляції з курсом гривні, вимагає в четвер проголосувати за відставку Гонтаревої

2 хв читати
"Батьківщина" заявляє про маніпуляції з курсом гривні, вимагає в четвер проголосувати за відставку Гонтаревої

Парламентська фракція "Батьківщина" вимагає поставити в четвер на голосування у Верховній Раді питання відставки глави Національного банку України Валерії Гонтаревої, а також заявляє про маніпуляції з курсом національної валюти.

"Фракція "Батьківщина" наполягає, щоб питання відставки Гонтаревої було на четвер включено до порядку денного, щоб її було відправлено у відставку", - сказала голова фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко з трибуни парламенту на пленарному засіданні у вівторок.

Вона вважає, що є підстави для відкриття кримінального провадження щодо зловживань службовим становищем главою Нацбанку. На думку Ю.Тимошенко, в ситуації з послабленням курсу гривні простежується саботаж і непрофесіоналізм керівництва НБУ. Крім того, політик наголосила, що курс гривні послаблено штучно.

"В останні дні року, що минає, розпочалася нова велика махінація зі знищення, послаблення курсу гривні. Хочу звернути вашу увагу на те, що ніякий ринок не диктує на сьогодні курс гривні/долара. Це абсолютно сплановані акції, які спрямовані на те, щоб кілька банків придворних, які близькі до президента України, збагачувалися на коливанні курсу і заробляли свої мільярди", - заявила лідерка "Батьківщини".

При цьому Ю.Тимошенко наголосила, що ситуація, коли протягом семи місяців парламент не може розглянути питання відставки глави Нацбанку, є недопустимою.

Як повідомлялося, В.Гонтарева у квітні повідомила про рішення піти у відставку з посади глави Нацбанку і з 11 травня призначила виконувачем обов'язків глави центробанку свого першого заступника Якова Смолія. Досі В.Гонтарева залишається у відпустці і не має наміру повертатися до роботи в НБУ.

У ЗМІ основним кандидатом на посаду глави НБУ називали голову правління Райффайзен Банку Аваль Володимира Лавренчука.

Представник глави держави в парламенті Ірина Луценко наприкінці серпня повідомила, що президент визначився з двома кандидатами на посаду глави НБУ і внесе одного з них на затвердження до Верховної Ради до кінця вересня.

Заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" Ігор Кононенко в середині листопада сказав, що на посаду голови НБУ розглядають кілька кандидатур, серед яких - Я.Смолій та голова правління Райффайзен Банку Аваль Володимир Лавренчук.

В.Гонтарева - дев'ятий керівник Нацбанку України за всю історію його існування з 1991 року.

Згідно з Конституцією, главу НБУ призначає Верховна Рада за поданням президента терміном на сім років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА