12:49 19.12.2017

В ЄС сподіваються, що українська влада вживе заходів для запобігання нападам на активистів-антикорупціонерів

1 хв читати
В ЄС сподіваються, що українська влада вживе заходів для запобігання нападам на активистів-антикорупціонерів

В Європейському Союзі засуджують напад на майно експерта організації "Громадський контроль" Геннадія Кириченка та сподіваються на вжиття заходів щодо запобігання нападам на антикорупційних активістів.

"Ми рішуче засуджуємо напад на майно антикорупційного активіста Дніпра та експерта організації "Громадський контроль" пана Геннадія Кириченка, який, ймовірно, пов'язаний з його професійною діяльністю... Ми також сподіваємося, що українська влада вживатиме необхідних заходів для запобігання будь-яким майбутнім нападам на представників громадянського суспільства, які продовжують виконувати важливу роботу у боротьбі з корупцією та сприяють реформам на місцевому рівні", - йдеться в повідомленні представництва ЄС в Україні у Facebook у вівторок.

В ЄС також зазначили, що очікують від правоохоронних органів виявлення і притягнення до відповідальності винних, а також встановлення їм міри покарання відповідно до українських законів.

Раніше на сторінці "Громадський контроль" у Facebook повідомлялося, що активісту цієї організації та об'єднання "Закон один для всіх" (ЗОВ) Г.Кириченку в Дніпрі невідомі спалили машину. Приводом для інциденту в організації вважають "активний протест Геннадія проти будівництва автостоянки для машин, великовантажних автомобілів і маршруток поряд із житловим будинком, де проживає активіст".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА