10:24 20.12.2017

У Держдепі заявляють, що у США і РФ різні підходи до введення миротворчої місії в Україні

1 хв читати
У Держдепі заявляють, що у США і РФ різні підходи до введення миротворчої місії в Україні

Питання введення в Україні миротворчої місії розглядається серйозно, проте у США і РФ, як і раніше, різні підходи, заявила представниця Держдепу Хізер Нойерт.

"Це питання, яке ми всі ще обговорюємо. У нас є деякі побоювання з приводу того, як це працюватиме. Росія наполягає на одному, ми наполягаємо на іншому. Але ми як і раніше серйозно розглядаємо (це питання)", - сказала вона журналістам.

Х.Нойерт заявила про погіршення ситуації і ескалація насильства на сході України. "США закликають Росію покласти край нападам на сході України, вивести свої сили і важке озброєння з суверенної території України і узгодити міцну миротворчу місію ООН", - заявила вона.

Представник Держдепу виступила з твердженням, що "Росія і підконтрольні їй особи є джерелом насильства на сході України". "Російський уряд продовжує сприяти активному конфлікту і гуманітарній кризі", - стверджувала вона.

За її словами, "підтримувані Росією сили" обстріляли селище Новолуганське, в результаті якого постраждали вісім мирних жителів, були зруйновані будинки, школа і майданчик.

Крім того, вона повідомила, що біля водоочисної станції в Донецьку, де зберігаються хімікати, зокрема отруйний газ хлорин, поновилися зіткнення. "Це дуже небезпечно (...) У цьому місці, поруч з яким проживають люди, це може мати катастрофічні наслідки", - зазначила представник Держдепу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА