13:18 20.12.2017

Чубаров виступає за перенесення переговорів ТКГ із Мінська на інший майданчик через позицію Білорусі щодо кримської резолюції Генасамблеї ООН

2 хв читати
Чубаров виступає за перенесення переговорів ТКГ із Мінська на інший майданчик через позицію Білорусі щодо кримської резолюції Генасамблеї ООН

Переговори тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі необхідно перенести з Мінська на інший майданчик через позицію Білорусі щодо резолюції Генеральної Асамблеї ООН з прав людини в Криму, заявляє голова меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров.

"Хочу звернути нашу увагу на позицію Білорусі під час голосування, Білорусі, яка позиціонує себе, що нібито забезпечує майданчик для діалогу та зустрічей для припинення російської агресії", - сказав він із трибуни Верховної Ради на пленарному засіданні в середу.

"Абсолютно упевнений, що ми маємо пропонувати іншу країну для переговорів із забезпечення територіальної цілісності України та припинення російської агресії", - заявив політик.

Раніше цього дня перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко назвала некоректним голосування Білорусі проти резолюції щодо Криму в контексті її претензій на миротворчу місію. "Саме у Мінську відбуваються переговори з мирного врегулювання ситуації на Донбасі, країна претендує на статус нейтральної та певну миротворчу місію. Статус нейтральності, а не підігравання Кремлю, тоді має зберігатися на всіх майданчиках і під час усіх голосувань. Вважаю такі голосування Білорусі - саме в контексті її претензій на миротворчу місію - некоректними", - наголосила вона.

Як повідомлялося, 19 грудня Генеральна Асамблея ООН підтримала резолюцію "Становище у сфері прав людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь" (A/C.3/72/L.42), ініційовану українською делегацією. Згідно з результатами голосування, підтримали українську резолюцію 70 держав, проти проголосували 26, утрималися 76 делегатів.

Проти резолюції проголосували такі країни: Білорусь, Болівія, Бурунді, Вірменія, Камбоджа, Китай, Куба, КНДР, Еритрея, Індія, Іран, Казахстан, Киргизія, М'янма, Нікарагуа, Філіппіни, Російська Федерація, Сербія, ПАР, Судан, Сирія, Таджикистан, Уганда, Узбекистан, Венесуела та Зімбабве.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА