16:27 20.12.2017

Антикорупційний комітет ВР не зміг оголосити конкурс на аудитора НАБУ через зірваний кворум

1 хв читати

Комітет Верховної Ради з питань запобігання та протидії корупції не зміг ухвалити рішення щодо конкурсу на аудитора Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", комітет не підтримав пропозицію народних депутатів Сергія Лещенка, Юрія Дерев'янка, Єгора Соболєва, Віктора Чумака, Борислава Берези, Вадима Кривохатька звернутися до голови Верховної Ради Андрія Парубія, щоб на голосування парламенту поставили кандидатури, відібрані на проведеному конкурсі. На їхню думку, без завершення попереднього конкурсу не можна оголошувати новий.

Комітет спробував розпочати розгляд питання про призначення нового конкурсу. Однак деякі народні депутати, протестуючи проти цього, полишили засідання комітету. Таким чином, на засіданні залишилися 11 народних депутатів, тоді як загалом до складу комітету входять 24 парламентарі (для кворуму необхідна присутність не менше 13 членів комітету - ІФ).

Після демаршу групи нардепів залишилися члени комітету і його керівник - в.о. глави Юрій Савчук домовилися призначити наступне засідання комітету на 18.00 четверга, 21 грудня.

Раніше в середу комітет з питань запобігання та протидії корупції відмовився підтримати пропозицію просити голову парламенту винести в залу кандидатури на аудитора НАБУ, відібрані на раніше проведеному конкурсі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА