18:15 20.12.2017

Профільний комітет ВР рекомендував нардепам підтримати законопроект, що змінює законодавство про САП

1 хв читати
Профільний комітет ВР рекомендував нардепам підтримати законопроект, що змінює законодавство про САП

Комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендує Верховній Раді ухвалити в першому читанні та в цілому законопроект №7271 щодо забезпечення діяльності Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", таке рішення більшістю голосів ухвалили члени комітету на своєму засіданні в Києві в середу.

Законопроект пропонує внести зміни до ст.7 закону України "Про прокуратуру", якою визначається штатна чисельність співробітників САП 70 прокурорами.

Обґрунтовуючи на засіданні комітету необхідність збільшення штату прокурорів, керівник САП Назар Холодницький сказав: "Кількість проваджень у нас щороку збільшується, і та кількість осіб, яку я прошу та яка відображена в законопроекті, відповідатиме оптимально співвідношенню детективів і прокурорів, які здійснюють процесуальне керівництво, та забезпечить якісний процесуальний нагляд і власне процесуальне керівництво, і доведення справ до судів".

Також законодавча ініціатива пропонує внести зміни до частини третьої статті 7 закону України "Про прокуратуру", згідно з якими утворення САП здійснюється генеральним прокурором, а визначення структури і штату цього органу здійснюється генпрокурором виключно за поданням заступника генерального прокурора - керівника САП.

У чинному законодавстві створення Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, визначення її структури та штату здійснюється генпрокурором за погодженням із директором Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА